Rundrejser i Armenien

Rundrejser i Armenien

Få lande har så meget og så gammel historie som Armenien. Landet er fyldt med klostre, templer og kirker, nogle af dem mere end 2000 år gamle! Traditioner og kultur lever i bedste velgående og landet har venlige lokale. Armeniens natur er meget varierende og smuk, med alt fra dybe kløfter, store floder, høje bjerge, alpine plateauer og grønne enge. Den flotte natur er oplagt at nyde gennem vandring og bjergbestigning.

Armenien grænser op til Iran i syd, Georgien i nord, Tyrkiet i vest og Aserbajdsjan i øst. Armenien har haft en del uoverensstemmelser med nabolandene Aserbajdsjan og Tyrkiet, bl.a. fordi Nagorno-Karabakh er en stat mellem Armenien og Aserbajdsjan, der ønsker at være selvstændig, men både Armenien og Aserbajdsjan mener området hører til dem. Dertil er der det Armenske folkemord begået af datidens ottomanere i 1915.

Fra svævebane til stenskove

Armenien tilbyder mange forskellige oplevelser, og du kan bl.a. se en bro bygget af vulkansk sten i Aragatsotn, den smukke bjergsø Sevan i Gegharkunik, tage med en svævebane og se udover store dele af Armenien i Kotayk og opleve ”The Goris Stone Forrest” omkring byen Goris i Syunik.

Modsætninger mødes i Yerevan

Yerevan er Armeniens hovedstad med et indbyggertal på 1,1 millioner. Byen ligger nær den tyrkiske grænse. Yerevan er en by fuld af modsætninger, her er både dyre Mercedes og gamle Ladaer, der burde stå på et museum. Her er fine, gamle tehuse ved siden af europæiske vinbarer, og tøjforretninger kan både iklæde unge hipstere og ældre babushkaer. Byen har mange parker og de fleste bygninger er fra sovjettiden. Om sommeren sidder de lokale på de udendørs beværtninger, og i den kolde vinter trykker folk sig sammen på lokale værtshuse, hvor traditionel musik nydes, mens der spises khororavats og drikkes oghee.

Kom tæt på Noahs ark

Armenien var det første land i verden der blev kristent. Det blev de allerede i år 301. Ejmiatsin i Armavirprovinsen er en næsten 2000 år gammel by, der siden landets konvertering til kristendommen har været Armeniens religiøse og spirituelle center. Armenien har også utallige kristne bygninger, deriblandt Akhpat og Sanain klostrene i Lori. Klostrene er fra det 10. århundrede og ligger på UNESCO’s verdensarvsliste. Mount Ararat i Araratprovinsen menes at være det bjerg Noah fandt under oversvømmelsen.

Betagende natur

Den smukke natur kan opleves i de fleste af Armeniens provinser, men Vayots Dzor er især kendt for sine billedskønne bjerglandskaber med høje bjerge og dybe kløfter. Provinsen er en af Armeniens sydligste og har et varmere klima end det meste af landet. Omvendt er der koldest, men også meget solrigt, i Shirakprovinsen i Armeniens nordvestligste hjørne.

Ved Armeniens anden største by Dilijan i Tavush ligger Dilijan National Park, der er et fantastisk område med en stor variation af smukke landskaber med skove, kløfter, bjerge og vandløb. Nationalparken er oplagt at vandre i, og du kan være heldig at spotte nogle af de mange forskellige pattedyr, reptiler og fugle.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: AragatsotnArarat, Armavir, Gegharkunik, Kotayk, Lori, Shirak, Syunik, Tavush, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Armenien

Nyhedsbrev