Aragatsotn i Armenien

Aragatsotn i Armenien

Aragatsotn er en provins i det vestlige Armenien grænsende op til Tyrkiet. Provinsen ligger rundt om Mount Aragats der er 4090 meter højt og dermed det højeste bjerg i Armenien. Provinsen har en smuk natur der består af tre områder: Aragats bjerget, tørre stepper i vest og området tæt på kløften med Kasakh floden i øst. Gennem landskabet ligger mange monumenter fra middelalderen bl.a. Amberd fortet, Saghmosevank klostret og Oganavank klostret.

Bro af vulkansk sten

Byen Ashtarak, der betyder tårn, har gader fyldt med frugttræer er hovedstaden i provinsen og ligger i Karsakh kløften på begge sider af Kasakh floden. I 1963 begyndte byen at vokse, tidligere havde det blot været en lille landsby. Her har dog boet mennesker længe, og her er mange arkitektoniske monumenter fra forskellige historisk perioder.

Den største seværdighed er broen over Kasakh floden med tre buer bygget af den vulkanske sten tuff fra 1600-tallet. Her er også Karmravor kirken fra det 7. århundrede, Tsiranavor kirken fra det 5.-6. århundrede og St. Marine kirken fra 1281. I området er der også masser af khachkars, der sten med fint udhuggede kors, samt gravsteder med kristne zarer fra Arshakid dynastiet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: Ararat, Armavir, Gegharkunik, Kotayk, Lori, Shirak, Syunik, Tavush, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Aragatsotn i Armenien

Nyhedsbrev