Kotayk i Armenien

Kotayk i Armenien

Kotayk provinsen ligger i det centrale Armenien nær Yerevan. Kotayk tilbyder mange forskellige slags oplevelser, både ski, naturoplevelser og ældgamle historiske monumenter. F.eks. ligger her Pagantemplet, der er et soltempel fra det 1. århundrede og Gegard klosterkomplekset hugget ind i en klippe. Klostret er formentlig fra det 4. århundrede og bygget af de første armenske katolikker, deriblandt Gregory the Illuminater. Det blev dog brændt ned til grunden i år 923, men blev genopbygget i de 12.-13. århundrede.

Vulkaner, kløfter og grønne dale

Kotayk er en smuk provins, der er kendt for sine naturrigdomme. 1/3 af arealet er dækket af skov, men her er også høje tinder, dybe kløfter, grønne dale med floder og bjergplateauer. I den østlige del af Kotayk er der flere vulkaner. Den største flod er Razdan floden, der løber igennem hele provinsen og har givet navn til provinsens hovedstad Razdan. Razdan ligger på den vestlige side af Razdan floden og er en forholdsvis ung by grundlagt i 1959 på grund af den industrielle udvikling i provinsen.

Pagantemplet og Garnifortet

I den sydlige del Kotyak ligger byen Garni hvor man både kan se Pagan templet og Garni fortet. Garni fortet er en prekristen bygning fra det 3.-2. århundrede f.Kr. men er gennem tiden blevet udbygget, senest i det 1. århundrede e.Kr. Fortet ligger i et smukt bjergområde med skøn udsigt.

Pagan soltemplet er et unikt eksempel på hellenistisk arkitektur i Armenien med klassiske søjler kendt fra bl.a. Athena templet i Grækenland. Det er en af de ældste bygninger i Armenien, der har overlevet siden den hedenske periode.

Historikere mener, at templet blev bygget af zar Trdat, der gjorde kristendommen til den officielle religion i landet (hvilket skete i år 301), andre forskere mener at templet er fra det 1. århundrede. Templet står på en bakke omringet af vinmarker og smukke bjergkløfter fra tre sider. Fra templet kan man se den store Araratdal, de hvide toppe på Ararat bjerget, den fantastiske flodkløft Azat og Geghama højdedraget.

Uberørt skov i Blomsterkløften

Tasaghkazor betyder ”Blomsterkløften” og er en hyggelig by med moderne skimuligheder og ligger i den billedskønne Tasaghkazor dal mellem uberørt skov og alpine enge på Mount Tegenis bløde skråning. Området har været beboet siden oldgamle tider. I middelalderen var de lokale skove et foretrukket jagtområde for Arshakid dynastiets herskere. I dag er der små stier i skovene, man kan følge for at komme til enge overstrøet med blomster og små kolde vandløb som Ardzhakhpyur og Ttudzhur. Tasaghkazor har også en svævebane i 1000-3000 meters højde, hvor du kan se udover store dele af Armenien deriblandt Sevansøen og Ararat bjerget, der ligger i Araratprovinsen.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: AragatsotnArarat, Armavir, Gegharkunik, Lori, Shirak, Syunik, Tavush, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kotayk i Armenien

Nyhedsbrev