Lori i Armenien

Lori i Armenien

Loriprovinsen ligger i den nordøstlige del af Armenien og grænser op til Georgien. Lori har et mildt klima, da bjergkæden Lori-Pambak står i vejen for de kolde vinde fra nord. Lori har samtidig masser af floder: Pambak floden, Dzoraget floden, Debet floden og Agstev floden flyder alle igennem den smukke provins med frodigt land, søer og varme mineralkilder. Stedsegrønne træer og buske gror i dale og kløfter og bjergsiderne er dækket af alpint grønt.

Centrum for uddannelse i Sanain klostret

Lori var i det 10. – 11. århundrede en selvstændig stat, kongedømmet Lori. En del af området har også været en del af Zakaryan dynastiet og har sjældne eksempler på byzantisk arkitektur: Akhpat og Sanain klostrene bygget i det 10. århundrede der nu er på UNESCO’s verdensarvsliste. Sanain klostret var engang Armeniens centrum for uddannelse og har haft akademier, biblioteker, skoler og skrivestuer, der var et rum i klostrene hvor manuskripter blev skrevet eller kopieret.  Akhpat klostret var centrum for videnskab med en stor samling af manuskripter.

Vanadzor

Vanadzor er hovedstaden i provinsen og er Armeniens tredje største by. Byen ligger i sammenløbet mellem de tre floder Pambak, Tandzut og Vanadzoriget. Byen blev voldsomt ødelagt i 1988 af et jordskælv, men i dag er det en moderne by med brede gader, flotte bygninger og grønne parker.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: AragatsotnArarat, Armavir, Gegharkunik, Kotayk, Shirak, Syunik, Tavush, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Lori i Armenien

Nyhedsbrev