Shirak i Armenien

Shirak i Armenien

Shirakprovinsen ligger i Armeniens nordvestlige hjørne og grænser op til Georgien og Tyrkiet. Navnet kommer fra Shirak Gavar af Airarat kongedømmet. På grund af den højere beliggenhed er der køligt i denne provins. Om vinteren kan er temperaturen nå helt ned til -46. Shirak er dog en meget solrig provins, der lægger bjergene, stepperne og de alpine enge i et gult lys. Shirak er også kendt for sine ældgamle historiske monumenter.

Borg, monument og kirker i Gyumri

Hovedstaden i Shirak provinsen er Gyumri der er Armeniens anden største by. Byen ligger på Shirak plateauet og er kendt for sine mange mineraler. Byen har både været under Kumayri bosættere, arabere, tyrkere, persere og russere. Byen har i dag et regionalt museum, et billedgalleri, fem kirker, et kloster og et ortodokst kapel. Den smukkeste af kirkerne er Amenaprkick kirken fra 1873. Kirken har runde vinduer, og indenfor er der rigt dekoreret med fine ornamenter.

Her er også en borg kaldet Black Fortress bygget af russerne og et monument dedikeret til Vardan Mamikonyen, der er en national helt, der blev dræbt i år 451 i krigen mod iranske sassanider.

Marmashan og Archavank klostrene

Nær Gyumri ligger Marmashan klostret i landsbyen Marmashan, der engang var det kulturelle og religiøse samlingssted i Armenien og sydligere ligger Arichavank klostret bygget af sten i forskellige farver.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: AragatsotnArarat, Armavir, Gegharkunik, Kotayk, LoriSyunik, Tavush, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Shirak i Armenien

Nyhedsbrev