Tavush i Armenien

Tavush i Armenien

Tavush provinsen ligger i den nordlige del af Armenien og grænser op til Georgien og Aserbajdsjan. Det er et meget bjergrigt område, og er derfor også blevet kaldt lille armenske Schweiz. Tavush er også kendt for sine mange floder, hvoraf den største er Agastev. Her er også mange små vandløb med udspring i bjergene, varme kilder og små søer.

Parz søen er ekstra smuk og ligger omringet af tyk skov nær byen Dilijan. Faktisk er halvdelen af Tavush dækket af uberørt skov, der er virkelig smuk om efteråret når de mange træer skifter farve fra grøn til rød, guld og orange.

Forte og klostre fra middelalderen

Tavush har mange historiske monumenter fra den tidlige middelalder bl.a. forte og klostre. Her kan du både opleve kloster komplekset Goshavank og Marakavank fra 1100-1200-tallet, Argartsin fra d. 11.-13. århundrede, Voskepar fra det 6.-7. århundrede, Mashavank fra 1100-tallet, Nor Varagavank fra 11-1200 tallet og Khoranagat fra 1200-tallet.

Helbredende mineraler i Ijevan

Ijevan er hovedstanden i Tavush provinsen, hvilket den blev i 1961. Før det var det en lille by i dalen hvor Agstev floden flyder. Byen er fra 1700-tallet og hed oprindeligt Karavansarai. I dag er Ijevan en populær by med mange varme kilder kendt for helbredende mineraler og er blevet et stort sundheds og helsecentrum med masser af muligheder for behandlinger. Byen er også kendt for sit mineralvand. Mere traditionelt er byen kendt for sine tæppevævninger og der er en stor tæppefabrik i byen.

Russiske molokanere i Dilijan

Dilijan er en af de største byer i Armenien og ligger i Agstev kløften mellem nåletræsskov. Byen har varme vintre og milde somre og har en del udspring med mineralvand. Dilijan er kendt for den store gruppe af molokanere der bor i byen. Molokanerne var oprindeligt russere, der blev flyttet til området i slutningen af 1800-tallet og er tilhængere af en sekt opstået i Rusland i slutningen af 1700-tallet. Deres måde at leve på og deres traditioner har de formået at holde i live frem til i dag.

Dilijan National Park

Nær Dilijan ligger Dilijan National Park, der er et kæmpe område med en overraskende variation af billedskønne landskaber med bjerge, skove, kløfter og vandløb. Det er oplagt at vandre blandt de 35 forskellige pattedyr og reptiler der lever i skovene, hvor der vokser 102 forskellige træarter og 120 forskellige typer af fugle flyver rundt mellem trætoppene. Agartsin kløften er et af de smukkeste steder i nationalparken, men også Parz søen og klostrene Agartsin, Goshavank, Dzhukhtavank og Matosavank er værd at se.

Agartsin klostret og Goshavank ruinen

Agartsin er et stort kloster midt i en skov og har været Armeniens centrum for spirituelt og kulturelt liv. Goshavank var i middelalderen et universitet, der i 1188 blev ødelagt af et jordskælv og består af mange mindre bygninger deriblandt en del kirker.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Armenien – Du vælger selv hvilke: AragatsotnArarat, Armavir, Gegharkunik, Kotayk, Lori, Shirak, Syunik, Vayots Dzor, Yerevan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Armenien
 – Rejser i Armenien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tavush i Armenien

Nyhedsbrev