Guba i Aserbajdsjan

Guba i Aserbajdsjan

Guba ligger nord for Baku, forholdsvis tæt på den russiske grænse og er kendt for sine æbler og tæpper. Guba er interessant at besøge i sig selv, men er også et godt rejsestop hvis man gerne vil se nogle Aserbajdsjans mest afsides landsbyer. I byen kan man se en rød, ottekantet moske, med en metallisk kuppel på toppen, Nizami parken hvor der sidder ældre mænd og drikker te en og lille tæppefabrik kaldet Qadim Guba.

Khinalig

Vest for Guba ligger den ældgamle landsby Khinalig, der menes at være Europas højest beliggende landsby. Byens mange gamle stenhuse er ofte dækket af tåge. Når tågen letter, er der dog en fantastisk 360 udsigt. I byen kan man møde og bo hos Kinaligs lokale fårehyrder der taler deres eget sprog (ketsh) og lever meget af deres liv på hesteryg. Nord for Guba kan man så på ski i kaukasusbjergene.

Kahchmaz

Byen Kahchmaz i Kakchmaz distriktet ligger øst for Guba ti km fra vandet. Mange kører igennem området for at komme til den proppede Nabran strand, men byen og distriktet har dog også noget at tilbyde i sig selv. F.eks. kan man se en albansk kirke fra det kaukasiske albanske rige og Sakartapa der er et monument fra bronzealderen.

Gusar

Lige nord for Guba findes byen Gusar, der ligger i Gusar distriktet. Her lever lezginere, der også bor nord for grænsen i Rusland, der er et gæstfrit folk med en rig kultur. Byen væver mange tæpper, især sumah, der både væves i hjemmene og i en butik i byens centrum.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Aserbajdsjan – Du vælger selv hvilke: BakuHirkan National ParkLahijNakhchivanSheki

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Aserbajdsjan – Rejser i Aserbajdsjan kombineres let med Tyrkiet, Armenien, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Guba i Aserbajdsjan

Nyhedsbrev