Lahij i Aserbajdsjan

Lahij i Aserbajdsjan

Lahij er en landsby i højlandet, der er kendt for sine traditionelle kobbersmede og har en gammeldags charme med skæve stræder brolagt med flodsten og traditionelt byggede huse af sten og træ med altaner.

Levende museum

Mange af byens værksteder er med tiden bliver udskiftet med små butikker, men smedien ved Hüseynov har ikke ændret sig meget, og virker næsten som et museum med de mange støvede metalgenstande hængende på væggene. Byens drikkevand- og spildevandssystem er 1000 år gammelt, og fungerer i fineste stand den dag i dag.

Det hellige bjerg Babadag

I byen er det muligt at bo hos de lokale, hvis man ønsker at få kulturen lidt mere under huden. Lahij er også et godt sted at starte hvis man ønsker at vandre i bjergene. Man kan vandre op af træfyldte skråninger og komme op og se de sneklædte Kaukasus bjergtoppe eller klatre op af Aserbajdsjans hellige bjerg Babadag, hvor man har en 360 udsigt over bjergene. Babadag skulle efter sigende kunne opfylde bjergbestigernes ønsker.

Historiske monumenter i Ismailli

Ismailli er et distrikt i midten af Aserbajdsjan, hvor byen Ismaili også ligger. Området har flere historiske monumenter, deriblandt ruiner fra et middelalderfort, Haram tårnet, Gyrhotag borgen og Juma moskeen. Det mest kendte er dog Jomfrutårnet, der står på toppen af et bjerg nær landsbyen Khanagah. Ismaili har en rig tradition for folkelig kunst, da der lever mange forskellige etniciteter og kulturer her, deriblandt azeries, tats og efterkommere af Molokan fra Rusland.

Unik natur og varme kilder i Shemakha

Shemakha ligger sydøst for Lahij, og er en ældgammel by fra det det 5. århundrede f.Kr. og var oprindeligt hovedstad i Kongedømmet Shirvan. Den unikke natur, varme kilder med mineraler og et mildt klima har tiltrukket folk til Shemakha siden oldtiden. Skove med eg, bøg og avnbøg, grønne marker og enge gør området til en perle i naturen. Den rige natur er det perfekte sted for mange dyr, og her lever både hjorte, bjørne, vildsvin og vilde katte.

Pirkuli reservatet

En halv times kørsel fra Shemakha ligger Pirkuli reservatet, hvor der er mulighed for at stå på ski om vinteren og ride om sommeren. Området er fuld af varme kilder, og kaldes Girk-Bulag der betyder ”fyrre kilder”. I Pirkuli ligger også Aserbajdsjans og Kaukasus’ største observatorium. Observatoriet har moderne faciliteter og er et af de største CIS teleskoper med spejle på 2 m i diameter. Shemakha tilbyder også historiske vidundere såsom Shahihandan mausoleet, Shirvan Khans gravsted, Diri-Baba mausoleet og ruiner fra Gulistan citadellet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Aserbajdsjan – Du vælger selv hvilke: BakuGubaHirkan National ParkNakhchivanSheki

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Aserbajdsjan – Rejser i Aserbajdsjan kombineres let med Tyrkiet, Armenien, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Lahij i Aserbajdsjan

Nyhedsbrev