Sheki i Aserbajdsjan

Sheki i Aserbajdsjan

Sheki er Aserbajdsjans flotteste og mest charmerende by med teglbelagte gamle huse og små stræder omringet af Kaukasus grønne bakker og hvide bjergtoppe. Det smukke Sheki Khans Palads er bygget i 1762 uden brug af et eneste søm, og er kunstfærdigt dekoreret med fine mønstre på ydersiden. Det farvede glas i vinduerne er bragt helt fra Venedig. Facaden er i sølv, mørkeblå, turkis og okker. Paladset står midt i en rosenhave med to store platantræer på hver side af paladset.

Overnatning i caravansarai

I den nordlige del af byen er der ruiner fra et gammelt fort Gelersan –gerarsan, der betyder ”kom og se”. Der har været mange caravansarais i Sheki, i dag er der to tilbage begge fra 1700-tallet. Et caravansarai er en karavanestation der blev brugt af karavaner som herberg. Det ene caravansarai er lavet om til et hotel, hvis man vil sove under historiens vingesus. Hotellet er firlænget med en have i midten, hvor der er en restaurant. Byen er også kendt for sin søde baklava, piti suppe og de humørfyldte beboere.

Kirker og moskeer i Gabala

Øst for Sheki ligger byen Gabala, der tidligere har været hovedstad for Kaukasisk Albanien i 600 år. I og omkring byen ligger mange historiske og kulturelle monumenter, f.eks. den albanske kirke i Amili, Sheikh Badraddins og Sheik Mansurs gravsted i Hazra og en moske fra det 19. århundrede i Bum. Omkring byen findes den såkaldte russiske skov, dale med floder, en kastanjeskov og masser af små charmerende landsbyer. I skovene og bjergene omkring byen er der et rigt dyreliv med bl.a. hjorte, vildsvin, harer, bjørne, ulve, ræve og utallige fugle.

Gabala har også en lokal forlystelsespark, Gabaland, og en internationel musikfestival for klassisk musik, jazz og mugham, der er en lokal aserbajdsjansk musikgenre.

Vandfald og stemningfuldt teater i Gakh

Nord for Sheki ligger distriktet Gakh tæt på grænsen til Georgien. Området har masser af smuk natur med bl.a. floder og vandfald. I nationalparken Ilisu kan du endda møde bjørne, bjerggeder, ulve, vilde katte, vildsvin og sjakaler. De termiske kilder med sulfur ligger også i dette område, hvor der betagende smuk natur med vilde skove, floder og vandfald som Ram-Rama vandfaldet der er det højeste vandfald i Aserbajdsjan. I midten af Gakh by ligger Icari basaren, hvor der også er et åbent teater der især er værd at besøge en sommeraften hvor pladsen foran teatret er fyldt med teborde med små lys der blinker mellem træerne.

Vilde dyr i Zagatala State Reserve

Nordvest for Gakh ligger Zagatala State Reserve med fængslende smuk natur. I reservatet lever der bl.a. hjorte, bjerggeder, vildsvin, bjørne, ulve, harer, fasaner og ørne som man kan være heldig at se. Reservatet kan opleves gående eller på hesteryg, og der er flere overnatningsmuligheder rundt omkring i reservatet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Aserbajdsjan – Du vælger selv hvilke: BakuGubaHirkan National ParkLahijNakhchivan

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Aserbajdsjan – Rejser i Aserbajdsjan kombineres let med Tyrkiet, Armenien, Nagorno-Karabakh, Georgien og Iran

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Sheki i Aserbajdsjan

Nyhedsbrev