Rundrejser i Georgien

Rundrejser i Georgien

Fra sine grønne dale med spredte vinmarker til de gamle kirker og klostre omringet af betagende bjergsceneri er Georgien et af de smukkeste lande i verden og et oplagt sted at besøge, hvis du elsker at vandre, ride, cykle, stå på ski eller bare at rejse. Georgien har en stor blandet arv af arkitektur og kunst, fra hulebyer til oldgamle katedraler til et Stalin Museum i Stalins hjemby Gori.

Mellem Europa og Asien

Georgien ligger på grænsen mellem Europa og Asien, grænsende op til Tyrkiet og Armenien i syd, Aserbajdsjan i øst og Rusland i nord. Mod vest ligger Sortehavet. Georgien har to ikke anerkendte selvstændige områder: Sydossetien og Abkhasien. Abkhasien ligger ud til Sortehavet og grænser op til Rusland. Nær grænsen ligger den smukke sø Ritsa.  Georgiens hovedstad Tbilisi i midten af landet er charmerende, især i den gamle bydel med stræder, skrå huse og gamle stenkirker.

Vandring i alsidig og smuk natur

Klimaet i Georgien er meget blandet i forhold til landets størrelse, det er dermed også et meget alsidigt land med rige muligheder for vandring og stå på ski. Du kan bl.a. vandre i Svaneti og i Borjomi-Kharagauli National Park i Samtskhe-Javakheti og stå på ski i Kazbegi. Kysten mod Sortehavet er varm og fugtig, i bjergene er der koldere og vådere og i øst ligger de tørre stepper.

Georgien er meget bjergrigt, da mere end halvdelen af landet ligger mere end 900 meter over vandets overflade. Det højeste bjerg er Mount Shkhara på 5.068 meter i Kaukasus på grænsen til Rusland. Dertil er 40 % af landet skov. Georgien har Europas største biodiversitet, med 105-110 forskellige arter af pattedyr, deriblandt ged, hjort, los, ulv, bjørn, ilder, grævling, mår, ræv, hare, væsel, junglekat, odder, mink, sjakal og vilde katte. Samtidig lever der delfiner og marsvin ud fra Georgiens kyst.

Vin- og madglad befolkning

Georgien har en stor mad- og vintradition. Ifølge Georgiere stammer vinen fra dette område og i dag gror der over 500 forskellige variationer af vindruer. Det varme klima og den fugtige luft fra Sortehavet gør det til det perfekte sted at dyrke vin. Det er især i området Kakheti der dyrkes vin.

Ældgammel kristen arv

Kristendommen blev introduceret til Georgien allerede i det 1. århundrede og landet blev konverteret i år 337 e.Kr. Georgien var dermed et af de første lande der blev kristne, Armenien er det eneste land der konverterede før. På dette tidspunkt var Mtshketa hovedstaden i Georgien, en by der til den dag i dag stadig er et religiøst centrum. Selv i dag er Georgien et meget kristent land med utallige kirker og klostre. Især David-Gareja kloster komplekset i Kakheti er kendt.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Georgien – Du vælger selv hvilke: Abkhasien, Gori, Kakheti, Kazbegi, MtshketaSamtskhe-Javakheti, Svaneti, Tbilisi.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Georgien – Rejser i Georgien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Georgien

Nyhedsbrev