Gori i Georgien

Gori i Georgien

Gori ligger midt i Georgien ved udmundingen af vandløbet Liakhvi og Mtkvari floden. Gori blev grundlagt af en af Georgiens største konger, Kong David d. 4. af Georgien.

Stalins hjemby

Gori er mest kendt for at være Stalins hjemby. Den største seværdighed er da også byens Stalin Museum. Siden museets åbning i 1957 har beskrivelsen af Stalin været meget positiv, om drengen fra Gori der blev en Gulag og hans 1939 pagt med Hitler. Rundvisningen inkluderer også en lille bygning i træ og ler hvor Stalin levede de første fire år af sit liv.

Gorifortet

Gorifortet er et citadel primært fra det 17. århundrede, men er blevet udbygget mange gange. Udsigten fra citadellet er værd at se især omkring solnedgang.

Hulebyen Uplistsikhe

Lidt uden for Gori ligger Uplistsikhe, der gennem det 6. århundrede f.Kr. til det 1. århundrede e.Kr blev et af de politiske og religiøse centre i datidens prekristne kongerige Kartli. Byen var oprindeligt en kæmpe huleby med templer hovedsa-geligt dedikeret til solgudinden.

Efter araberne besatte Tbilisi i 645, blev Uplistsikhe hjemstedet for de kristne konger og en vigtig handelsby langs Silkevejen. Byen blev mindre vigtig efter Kong David Byggeren (King David the Builder) tog Tbilisi tilbage i 1122 og blev uigenkaldeligt ødelagt af Djengis Khans efterfølgere i 1240.

I dag kan ses Shida Qalaqi, der var det midterste af byen, hvoraf kun halvdelen står tilbage i dag. Næsten alt hvad der er at se, er udgravet af arkæologer siden 1957.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Georgien – Du vælger selv hvilke: Abkhasien, Kakheti, Kazbegi, MtshketaSamtskhe-Javakheti, Svaneti, Tbilisi.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Georgien – Rejser i Georgien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Gori i Georgien

Nyhedsbrev