Mtshketa i Georgien

Mtshketa i Georgien

Mtshketa ligger lige uden for Tbilisi og er en af Georgiens ældste byer. Den har været landets spirituelle center siden kristendommen kom til i 327. På dette tidspunkt var Mtshketa hovedstaden, hvilket det havde været i det meste af Østgeorgien siden det 3. århundrede f.Kr. Først i det 5. århundrede e.Kr. blev Tbilisi hovedstad.

Livgivende søjle er Georgiens vigtigste kirke

Svetitskhoveli katedralen er en georgiansk ortodoks katedral fra det 11. århundrede. Katedralen er prydet med fine stenudskæringer både inde og ude og er ment at være gravstedet for Kristus’ kappe og er Georgiens vigtigste kirke. På en firkantet søjle ses freskoer af konverteringen af Kartli, som Georgien hed på dette tidspunkt, til kristendommen. Svetitskhoveli betyder ”livgivende søjle”.

Smuk udsigt ved Jvara klostret

Jvara klosteret er et georgiansk ortodoks kloster fra det 6. århundrede og betyder Korsets Kloster (Monastery of the Cross). Jvari klosteret står på den stenede bjergtop hvor Mtkvari og Aragvi floderne løber sammen med fantastisk udsigt over Mtskheta by.

Kongelige sarkofager fra Kongedømmet Iberien

Armnaztsikhe-Bagineti er en arkæologisk seværdighed på den sydlige side af Mtkvari floden med ruiner fra Kongedømmet Iberien deriblandt badehuse, kongelige sarkofager, en vinkælder, et tempel og en bygning der muligvis har været et palads.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Georgien – Du vælger selv hvilke: Abkhasien, Gori, Kakheti, Kazbegi, Samtskhe-Javakheti, Svaneti, Tbilisi.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Georgien – Rejser i Georgien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Mtshketa i Georgien

Nyhedsbrev