Samtskhe-Javakheti i Georgien

Samtskhe-Javakheti i Georgien

Samtskhe-Javakheti er et området i det sydlige Georgien med bjergtagende scenerier. Samtskhe-Javakheti var oprindeligt en del af Tao-Klarjeti, en middelalderlig georgiansk kultur, der strakte sig helt hen til det, der i dag er det nordøstlige Tyrkiet.

Alpin skov og øde vulkanske dale

De største seværdigheder er den specielle huleby Vardzia og den smukke Borjomi-Kharagauli National Park, hvor der er rig mulighed for at vandre i bjerge. Landskabet i parken er meget varierende, fra alpine skove og enge til øde vulkanske dale omkring Vardzia.

Borjomi-Kharagauli nationalpark

Nationalparken ligger i Kaukasus og har ti markerede vandreruter og hestestier. Parkens højeste punkt er 2642 meter. Parken er åben hele året, men fra december til marts/april er der sne i nogle af områderne. Man kan både overnatte i rustikke hytter og campere selv. I parken kan man være heldig at se brune bjørne, ulve og gemser.

Hulebyen Vardzia

Hulebyen Vardzia er et de vigtigste og imponerende historiske monumenter og et kulturelt symbol i Georgien. Kong Giori III byggede en befæstning i 1100-tallet og hans datter, Dronning Tamar, byggede senere et hulekloster der endte med at blive en hellig by, med omkring 2000 munke boende. De boede i tilhuggede stenhuler i mere end 13 etager. Over 400 rum, 13 kirker og 25 vinkældre er indtil videre fundet. I midten af hulekomplekset ligger Church of the Assumption, der blev opført i 1186. Facaden er væk, men kirken er stadig smuk på indersiden. Freskoer viser mange scener fra Det Nye Testamente og på den nordlige væg ses Giorgo III og Tamar.

Khertvisi fortet

Nær Vardzia ligger Khertvsisi fortet, der er et af Georgiens ældste fort. Det ligger på en stenet klippeskrænt ovenover sammenfletningen af floderne Paravani og Mtkvari. Det imponerende fort havde allerede en befæstning i det 2. århundrede f.Kr., lang tid før en kirke blev bygget i 985.

Russiskopdaget mineralvand

Nord for Vardzia ligger den mindre by Borjomi, der er kendt for sit mineralvand russerne opdagede i 1810. Vandet sælges i dag på flaske og er Georgiens største eksport. I byen ligger Mineral Water Park hvor man kan se det original udløb og smage mineralvandet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Georgien – Du vælger selv hvilke: Abkhasien, Gori, Kakheti, Kazbegi, MtshketaSvaneti, Tbilisi.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Georgien – Rejser i Georgien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Samtskhe-Javakheti i Georgien

Nyhedsbrev