Svaneti i Georgien

Svaneti i Georgien

Svaneti er et distrikt i det nordvestlige Georgien liggende inden mellem Kaukasusbjergene. Området har været så afsides, at det aldrig har været under nogen hersker. Distriktet er smukt, vildt og gådefuldt. Der er billedskønne små landsbyer, sneklædte tinder på 4000 meters højde ovenover enge strøet med blomster. Alt dette er udsigten langs de mange vandreruter i bjergene.

Gemmested for religiøse kostbarheder

I løbet af Georgiens mange invasioner har Svaneti mange gange fungeret som gemmested for religiøse kostbarheder. En stor del af disse kostbarheder findes hos lokalbefolkningen i dag. Svaneti har også en del kirkekunst, nogle af områdets kirker har freskoer helt op til 1000 år gamle.

Firkantede svantårne

Svaneti er opdelt i Lower Svaneti (Kvemo) og Upper Svaneti (Zemo). Frodige og smukke Upper Svaneti tilbyder de bedste vandre- og klatremuligheder. Mestia ligger i Upper Svaneti og er distriktets eneste by. Byen er egentligt en sammensmeltning af mindst ti landsbyer alle med firkantede Svantårne, der både var huse og tårne der fungerede som beskyttelse mod udefrakommende.

De fleste af tårnene er fra det 9.-12. århundrede og mange af dem er stadig i brug. Mestia har et godt museum med både kirkelige kostbarheder, våben, smykker, musikinstrumenter og historiske fotografier. Det mest interessante er dog et rum fuld af religiøse billeder fra Svanetis kirker.

Billedskønne Usghuli

Ushguli er en landsby i toppen af Enguri dalen under det snedækkede Mount Shkara der er 5193 meter højt, og er dermed Georgiens højestes punkt. Ushguli er et billedskønt sted med mere end 20 Svantårne og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Ushguli er egentligt fire små landsbyer: Murqmeli, Chazhashi, Chvibiani og Zhibiani. Et af de mange tårne er et museum, Etnographic Museum, med kollektion af guld-, sølv- og træikoner og kors der stammer tilbage fra 1100-tallet fra Ushgulis syv kirker. Lamaria kirken fra 1100-tallet ligger i toppen af Ushguli på en bakke skuende udover dalen. Ved siden af kirken står et forsvarstårn.

Vandring til gletsjere

Der er også mange muligheder for trekking med start i Mestia bl.a. til Chalaadi gletsjeren. Man kan også vandre fra Ushguli til Shkara gletsjeren på ca. seks timer. Hvis man er til det lidt mere actionprægede kan man også stå på ski i Svaneti omkring 20 km fra Mestia.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Georgien – Du vælger selv hvilke: Abkhasien, Gori, Kakheti, Kazbegi, MtshketaSamtskhe-Javakheti, Tbilisi.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Georgien – Rejser i Georgien kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien og Iran.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Svaneti i Georgien

Nyhedsbrev