Klassisk rundrejse i Iran med Silkevejsrejser

Klassisk rundrejse i Iran

Irans højdepunkter

Silkevejsrejsers individuelle rejser arrangeres på baggrund af grundig dialog mellem dig og os. Dette er derfor udelukkende et rejseforslag i overskrifter til inspiration.

Du har derfor maksimal indflydelse på eksempelvis hotelstandarder, grad af forplejning, sammensætning af seværdigheder og den enkelte dags aktiviteter.

Læs mere om fordelene ved Silkevejsrejsers individuelle rejser.


Dag 1: Ankomst til Teheran

Du modtages i lufthavnen af Silkevejsrejsers lokale repræsentant og I kører til hotellet i Teheran.


Dag 2: Teheran

Dagen er sat af til en guidet citytour i Irans spændende hovedstad Teheran, hvor der i dag bor ni mio. mennesker.

Mange kan huske fjernsynsbillederne fra Teheran under den store gidselkrise mellem Iran og USA efter Shahens fald sidst i 1970´erne. Teheran er nu et ganske sikkert sted at bevæge sig rundt og det er tydeligt i gadebilledet, at der er sket en opblødning af konservative værdier.

Der kan arrangeres en citytour efter ønske og Silkevejsrejser anbefaler at Golestan Palace, Bazaren, Imam Khomeini moskéen og National Jewel Museum med verdens største lyserøde diamant indgår.

Læs mere om Teheran


Dag 3: Teheran – Qom – Kashan – Abyaneh

Du forlader Teheran og sætter kursen mod den hellige by Qom, som huser en af Irans største helligdomme – Det overdådigt udsmykkede Fatimas mausoleum.

Rejsen fortsættes mod Kashan, hvor du besøger en af de gamle berømte persiske haver, som er på UNESCO´s verdensarvliste. Bagh-e Fin haven i Kashan huser 500 år gamle cedertræer.

Du forlader hovedvejen og kører mod isolerede Abyaneh for foden af Karkasbjerget. Byen kan dateres helt tilbage til 700-tallet og den sparsomme befolkning i de smalle gader, giver et fantastisk indtryk af livet på landet i Iran.

Læs mere om Qom, Kashan og Abyaneh


Dag 4: Abyaneh – Natanz – Nain – Yazd

Din rejse fortsættes mod Yazd, som er et absolut højdepunkt i Iran.

På vejen mod Yazd, besøges de smukke moskéer i Natanz og Nain som begge er smukke eksempler på klassisk persisk arkitektur.

Læs mere om Yazd


Dag 5: Yazd

Den gamle bydel i Yazd omkring den storslåede Masjed-e Jameh moské er en labyrint af smalle gader og bazarer, hvor du kan opleve de, for Yazd så karakteristiske og ganske fascinerende, vindtårne, som er designet på en måde, så vinden bliver fanget og ført ned i byens huse til afkøling.

Yazd er højborg for den ældgamle og preislamiske religion Zoroastrianismen, som har fokus på dualismen mellem det gode og det onde. Du besøger det hellige ildtempel Artashadeh, hvor en flamme angiveligt har brændt i 1.500 år.

Lidt udenfor Yazd besøger du de fascinerende ”Tårne af stilhed”, der er gamle zoroastrianisme gravsteder, hvor de døde blev bragt op toppen af tårnet, hvor de blev spist af gribbe, inden de resterende knoglerne blev begravet.

Læs mere om Yazd


Dag 6: Yazd – Zeinodin

Formiddagen tilbringes i Yazd, som altid har haft en meget central position på Silkevejen, således er der beretninger om at både Djengis Khan, Marco Polo og Timur Lenk har været igennem byen. Byen bleve skånet af både Djengis Khan og Timur Lenk og har derfor altid været en central og velstående handelsby.

Om eftermiddagen sætter du kursen mod det klassiske Caravanserai i ørkenen ved Zeinodin. Da Silkevejen var på sit højeste lå disse Caravanserais med en dags distance mellem sig, og fungererede som overnatningssteder og beskyttelse for de handlende og deres dyr.

Du fornemmer Silkevejsstemningen ved overnatning i dette smukt restaurerede caravanserai.

Læs mere om Marco Polo
Læs mere om Timur Lenk
Læs mere om Djengis Khan


Dag 7: Zeinodin – Mahan – Kerman

Du fortsætter østpå mod Kerman. På vejen besøges den smukke persiske have Bagh-e Shahzade og det storslåede mausoleum for Sufihelgenen Shah Nematollah i Mahan.

Fremme i Kerman kan du opleve et af de ældste handelscentre i Iran – Den magiske Bazar-e Sartasari, der betyder ende til ende bazar. I Kerman er det også muligt at se Sanati Museet, Ganajalikhan komplekset, det flotte Kerman National Bibliotek og Gonbad-e Jabaliye, der er en ottekantet historisk bygning, der i dag fungerer som museum for gravstene, men hvad det oprindelig har været vides ikke. Gode bud er dog et observatorium eller et gravsted.

Læs mere om Mahan og Kerman


Dag 8: Kerman – Sarvestan – Shiraz

Der venter en lang køretur fra Kerman til en af Irans mest fascinerende byer Shiraz. Køreturen afbrydes af besøg ved det imponerende sassaniske palads ved Sarvestan fra den neopersiske periode lige før Islam kom til Persien.

Læs mere om Shiraz


Dag 9: Persepolis, Naqsh e Rostam, Naqsh e Rajab

Dagen er afsat til en dagsudflugt til en af Irans absolut vigtigste seværdigheder – Persepolis, som uden tvivl er en af verdens mest betydningsfulde oldtidsbyer.

Persepolis blev etableret af den achæmenidiske konge Darius den Store ca. 500 f.Kr. men lagt  i ruiner af Alexander den Store et par århundreder senere.

Persepolis bev først udgravet fra 1930 og det som står tilbage i dag vidner om en rig kultur. Persepolis vægge er udsmykket med tydelige relieffer af 23 forskellige delegationer, som bringer gaver til den achæmenidiske konge, deriblandt etiopiere, arabere, egyptere og thrakere fra Balkan.

Efter besøget ved Persepolis besøges de ligeledes fascinerende oldtidsminder Naqsh-e Rustam og Naqsh-e Rajab.

Læs mere om Persepolis
Læs mere om Alexander den Store


Dag 10: Shiraz

Shiraz er indbegrebet af det gamle Persien. Der er eksotiske haver, overdådige palæer, silkebløde uldtæpper, filosofi, poesi og i tidligere tider – fyldig rødvin.

I det 13. og 14. århundrede levede her nogle af Persiens største poeter, Saadi og Hafez, hvis mausoleer også kan ses i Shiraz. Shiraz er samtidigt blevet et center for læring, med de mest prestigefyldte universiteter i landet.

Dagen er sat af til en guidet citytour, hvor vi anbefaler at besøge bla. mausoleerne for folkepoeterne Saadi og Hafez, den omfattende Bazar-e Vakil bazar, det velbevarede persiske hus Naranjestan, Nasir al Mulk moskéen og Karim Khan citadellet.

Læs mere om Shiraz


Dag 11: Shiraz – Pasargadae – Isfahan

På denne dag kører du fra en stor persisk perle Shiraz til vel nok den mest funklende af slagsen – Isfahan.

På vejen besøger du Pasargadae, der er gravstedet for Kyros den Store. Graven er på UNESCO’s verdensarvsliste. Pasergadae er en del mindre end Persepolis, men er stadig et besøg værd.

Man kan bl.a. se Darius’ have, Kyros den Stores private palads, Publikums Palads (Audience Palace), Solomons fængsel og selvfølgelig Kyros den Stores grav.

Kyros den Store er anerkendt som det persiske riges grundlægger og den første zoroastriske hersker.

Læs mere om Pasargadae
Læs mere om Kyros den Store


Dag 12 og 13: Isfahan

Isfahan er uden tvivl Irans mest fortryllende og farverige by og der er afsat to dage til udforskning af de mange spændende og smukke seværdigheder.

Isfahan kan oversættes til “Halvdelen af verden” hvilket ikke er nogen stor overdrivelse, da byen var hovedstaden i Safavideriget – Et shia-muslimsk dynasti fra 1501-1736 og var et af de mest betydningsfulde dynastier i Irans historie, og bliver set som starten på Irans moderne historie.

Riget omfattede i sin storhedstid dele af både nutidens Aserbajdsjan, Armenien, Irak, Georgien, Afghanistan, Pakistan, Turkmenistan og Tyrkiet.

Silkevejsrejser anbefaler følgende seværdigheder inkluderet i en guidet citytour – Den helt centrale Imamplads, som blev anlagt som polobane i 1612, men i dag er en af verdens smukkeste offentlige pladser, den omfangsrige overdækkede bazar, hvor du virkelig får fornemmelsen af det gamle Persien til lyden af kobbersmedenes hamren, paladset med de fyrre søjler, det armenske kvarter med den smukt dekorerede Vank katedral og kulminationen af muslimsk arkitektur i Imam moskéen og Sheik Lotfullah moskéen.

Læs mere om Isfahan


Dag 14: Isfahan – Teheran

Dagen fungerer som en rolig transportdag fra Isfahan til Teheran


Dag 15: Afrejse fra Teheran

Du bliver kørt i lufthavnen, når det er tid til afrejse fra Teheran.

Nyhedsbrev