Turkestan

Turkestan i Kasakhstan

Turkestan er 1500 år gammel og blev kendt på grund af Khoja Ahmed Yasawi, der var en kendt poet og sofist. I lang tid blev hans vers kun gentaget mundtligt og på denne måde viderebragt fra generation til generation. Versene blev nedskrevet et par hundrede år efter hans død.

Tidligere tiders Mekka

En af Turkestans største monumenter er dedikeret til Ahmed Yasawi.  Monumentet er et kompleks af paladser og templer, hvilket hvert år tiltrækker en del turister og pilgrimme. I oldgamle tider var stedet lige så populært for pilgrimme som Mekka. I dag er Ahmed Yasawis mausoleum på UNESCO’s verdensarvsliste. Hele byens center er fuld af historiske bygninger, deriblandt Robia Sultan Begims (Timur Lenks barnebarn) gravsted og Kazakh khanzs gravsted.

Oldgamle Sayram

Sydøst for Turkestan ligger Sayram, der oprindeligt hed Ispijab. Syaram ligger i det sydlige Kasakhstan tæt på grænsen til Usbekistan. Byen er domineret af usbekere og kaldes ”Lille Usbekistan”. Sayram er et af Kasakhstans ældste bosteder og fejrede 3000 års fødselsdag i 1999.

Byen nævnes i Zoroastrianisternes hellige bog Avesta, hvilket var en udbredt religion før islam. Folket i Sayram blev konverteret til islam i det 8. århundrede af en præst kaldet Iskak-bab, hvis tilhængere bekæmpede de kristne. Byen er dog mest kendt for at sufisten Khodja Ahmed Yasawis blev født her omkring år 1103. Yasawis forældre har et mausoleum i byen, Karashash mausoleet og Ibragim Ata mausoleet.

I Sayram kan du også se Botbay Ata mausoleet, Mirali Bobo mausoleet, Abd al Aziz Baba mausoleet og Mertobe fortet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kasakhstan – Du vælger selv hvilke: Almaty, Astana, Baikonur, Taraz

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kasakhstan – Rejser i Kasakhstan kombineres let med Kirgisistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Turkestan i Kasakhstan

Nyhedsbrev