Dunhuang i Kina

Dunhuang i Kina

Dunhuang er en by i Gansuprovinsen i det nordlige Kina og er en oaseby på grænsen til Takla Makan ørkenen. Dunhuang var engang en stor handelsby langs Silkevejen, da det var her karavanerne enten drog mod nord eller mod syd gennem Tibet og Afghanistan. I dag bor der omkring 100.000 mennesker i Dunhuang.

Center for buddhisme

Dunhuang var engang et center for Buddhisme. Buddhistiske munke vandrede fra byen og langs Silkevejen for at prædike deres tro. Mange kinesiske buddhister mødtes i Dunhuang og var en populær by for pilgrimme.

25 km fra Dunhuang ved bredden til Yueyaquan søen findes et af de største buddhistiske tempelkomplekser, Mogao Hulerne. Hulerne kaldes Caves of the thousand Buddhas (Hulerne med de tusinde Buddhaer). Hulerne er fuldt af Buddhaer ingraveret i sten. Der er overlevet 700 huler med Buddhaer, nogle af hulerne er hele 200 km2 store, andre så små så ikke engang et menneske kan stå oprejst.

Hulerne har også været opbevaringssteder for skrifter tilbage fra det 4. – 11. århundrede, deriblandt tekster fra zoroastrianisme (en preislamisk religion, der var den første monoteistiske religion, især udbredt i området omkring Iran) og buddhisme.

Dunhuang Museum

Dunhuang Museum har en stor samling af relikvier og genstande fra de buddhistiske huler, men har også andre genstande fra Silkevejens tid og Kinas udvikling gennem flere tusinde år.

Bjerget der synger

Nær byen ligger en halvmåneformet sø med en smuk pagode fra 1700-tallet ved bredden.  Ved søen ligger en kæmpe sandbanke, hele 1000 meter høj. Kineserne kalder sandbanken ”The mountain of singing sands”, da man skulle kunne høre fløjtning og torden når man står på toppen af sandbanken.

Shachzhou tager dig 200 år tilbage i tiden

25 km sydvest for Dunhuang ligger den lille by Shachzhou, der er som at træde ind i en tidslomme. Byen er bygget i 1987, men ligner en by fra Song dynastiets tid, 200 år tilbage. Flere historiske film har brugt byen som kulisse.

Djævlens by

Ved Dunhuang ligger også Yardang national geological park, der kaldes City of the devil (Djævlens by). Nationalparken er ulig noget andet du har set, med bare vindomsuste klipper stikkende op i det golde område. Vand har gennem årtusinder vasket jorden væk, og formet de resterende klipper i mærkelige formationer. Det er besværligt at besøge parken, men dens skønhed og næsten ujordiske udseende er værd at se.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kina – Du vælger selv hvilke: Jiayuguan, Kashgar, Tashkurgan, Turpan, Urumqi, Xian

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kina – Rejser i Kina kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Mongoliet.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Dunhuang i Kina

Nyhedsbrev