Jiayuguan i Kina

Jiayuguan i Kina

Jiayuguan er en 600 år gammel by langs Silkevejen og ligger i provinsen Gansu i det nordlige Kina. I dag bor der 140.000 mennesker og en by med mange forskellige asiatiske nationaliteter. Jiayuguan er en charmerende by, med store bygninger stående side om side med rækker af poppeltræer.

Jiayuguan passet er kendt fordi det både er den sidste post langs Den Kinesiske Mur og fordi passet også havde stor betydning under Silkevejens tid. Passet kaldes ”the First and Greatest Pass under Heaven”.

Museum om Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur ender ved Jiayuguan passet og starter i Shanhaiguan passet tusinder af kilometer væk. Byen har et museum om Den Kinesiske Mur (Museum of the Great Wall). Museet har mere end 6000 historiske og kulturelle genstande udstillet fra Warring State Period (475 f.Kr. til 221 f.Kr.) til Ming dynastiet (1368-1644). Museet kaldes ”the Textbook of Great Wall Culture”.

Det underjordiske galleri

Kendt som det underjordiske galleri i Kina, ligger det 13 km2 store gravsted under jorden fyldt med freskoer. De over 1000 grave er fra Wei og Jin dynastiet. De fleste grave er familiegrave og en af gravene er i dag udstillet på Gansu Province Museum.

Heishan stenudskæringer

Heishan stone carvings er i Heishan dalen 20 km nordvest for Jiayuguan. Stenudskæringer er udskæringer i mørklilla klipper langs dalsiden. Der er 153 udskæringer, der strækker sig over en kilometer. Stenudskæringerne er overfladisk skåret ind i mørkelilla sten, og viser jagt, dans og at skyde med bue og pil. Udskæringerne er op til 2,4 meter høje.

Jiayuguan Gliding Base

Ved Jiayuguan Gliding Base kan man komme op og flyve og se det smukke område oppefra. Du kan både flyve med flyv, svævefly og varmluftballoner. Jiayuguan er godt område at flyve i, da området er stort, der er god sigtbarhed, regelmæssig vind og mange timers solskin.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kina – Du vælger selv hvilke: DunhuangKashgar, Tashkurgan, Turpan, Urumqi, Xian

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kina – Rejser i Kina kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Mongoliet.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Jiayuguan i Kina

Nyhedsbrev