Kashgar i Kina

Kashgar i Kina

Kashgar er en by i det vestlige Kina i Xinjiang Uyghur regionen. Byen ligger i en oase af samme navn, hvortil der løber tre floder: Kashgar, Gezdarya og Hantereksu. Nord for Kashgar ligger Tien Shan bjergene, Kun-Lun bjergene ligger syd for og i øst ligger Takla Makan ørkenen. Klimaet er tørt, men pga. oasen er området et af Xinjiangs mest frodige områder.

Traditionel levemåde

Byen har beholdt sin traditionelle levemåde og kultur gennem tusinder af år. I dag bor der 570.000 mennesker, hvoraf de fleste af uyghurere. Der bor også kinesere, kirgisere og sarykoltsy (en etnisk gruppe fra Pamir bjergene). Kashgar er en gammel by, der lå langs Silkevejen. Karavaner gik langs Silkevejen fra Kashgar mod vest til Ferghanadalen i Usbekistan og Kirgisistan, mod syd til Kashmir og mod nord til Urumqi og Turpan. Byen er også et muslimsk center, og her ligger det flotte Yusuf Khass Hajib mausoleum, det hvidgrønne mosaikdækkede Abajo Khoja mausoleum og den gule Id Kah moske.

Centralasiens største basar

I Kashgar ligger den største internationale basar i Centralasien. Kashgar har flere forskellige basarer, den orientalske er den mest interessant og også den største.  Her handler ikke kun kinesere fra det centrale og vestlige Kina, men også folk fra bl.a. Pakistan, Indien, Afghanistan og Nepal. I basaren kan du få alt fra silke og nationaldragter til jadefigurer og musikinstrumenter.

Håndværk i Gaotay

Nordøst for Kashgar ligger den mindre by Gaotay, med 4000 indbyggere. Byen er fuld af håndværkere der, ifølge uyghurerne selv, har boet i området i mere end 1000 år. Håndværket er gået fra generation til generation, derfor er alt deres håndværk unikt. Det håndværk der laves i byen er bl.a. keramik, ting af træ og metal og traditionelle uyghurere instrumenter. Det er muligt at se hvordan tingene fremstilles og købe dem.

Selve byen ligger på bakke, hvilket gør, at det ligner husene ligger oven på hinanden. Byen har mange små stræder og damme. Nogle af husene er mellem 100 og 400 år gamle.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kina – Du vælger selv hvilke: DunhuangJiayuguan, Tashkurgan, Turpan, Urumqi, Xian

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kina – Rejser i Kina kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Mongoliet.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kashgar i Kina

Nyhedsbrev