Tashkurgan i Kina

Tashkurgan i Kina

Tashkurgan ligger i den helt vestlige del af Kina, tæt på grænsen til Tadsjikistan. Tashkurgan ligger langs Karakoram Highway. Der bor 30.000 mennesker og de fleste af dem af tadsjikere. Tashkurgan er en af Kinas flotteste byer, der endnu ikke er blevet et stort forbrugersamfund.

Et stenfort skuer udover den flade græsslette

Tashgurkan har et borgruin, kandlet ”Stone Fort”, der er over 2000 år gammel. Fortet er et gammelt stop langs Silkevejen. Fortet skuer udover et billedskønt græsområde, der kaldes ”The Golden Grasslands”. Man kan kravle op på fortet og op i et tårnene og få en betagende udsigt udover bjergene og den flade græsslette, der strækker sig så langt øjet rækker. I græsområdet går der yakokser og geder.

Tashkurgan har også et mindre museum med bl.a. to mumier. Mumierne er en kvinde og en baby der blev fundet i en nærliggende dal.

Khunjerabpasset

Nær byen ligger Khunjerabpasset, der med  ca. 4.700 m.o.h er den højest beliggende internationale grænse i verden. Passet mellem Kina og Pakistan er ofte lukket mellem november og marts pga. af sne, men her er en smuk udsigt.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kina – Du vælger selv hvilke: DunhuangJiayuguan, Kashgar, Turpan, Urumqi, Xian

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kina – Rejser i Kina kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Mongoliet.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tashkurgan i Kina

Nyhedsbrev