Urumqi i Kina

Urumqi i Kina

Urumqi er hovedstaden i Xinjiang Uyghur regionen i den nordvestlige del af Kina og ligger i Urumqi dalen. Navnet Urumqi kommer fra et gammelt mongolsk sprog og betyder ”beautiful pasture” (smukt græsland) pga. de mange græsarealer omkring byen. Der bor 1.500.000 mennesker i byen, hvoraf halvdelen er kinesere. På den ene side af byen tårner Tien Shan bjergene sig op, og på den anden side ligger Valley of Winds.  På trods af at Urumqi er en Xinjiangs yngste byer, lå den her under Silkevejens storhedstid.

Middelalderlig basar

Xinjiang er kendt for sine basarer, og Urumqi er ingen undtagelse. Erdaotsyao basaren, også kaldet ”Grand bazaar” fylder et området på 35.000 m2 og bliver dagligt besøgt af 20.000 mennesker. På basaren kan du få alt fra mad til klassisk uyghur håndværk, smykker, jadefigurer, kinesisk silke og tæpper. Erdaotsyao er ikke bare et marked, men også et sted hvor man kan få fornemmelsen af østen i middelalderen.

Zhenlong pagoden

I midten af byen står Red Hill, der i århundrede har været et symbol på byen. På toppen af bakken står den ti meter høje Zhenlong pagode fra 1950’erne, der ligner den tidligere Dragon Pagoda, der gennem tiden var blevet en faldefærdig ruin.

Naturskønne græsarealer

Rundt om Urumqi er der mange græsningsarealer. Ved foden af Karawuquntag er der nogle af de flotteste græsområder, med 102 km2 af grønne dale og bakker med fyrretræer og krystalklare floder fra gletsjere i bjergene. Rundt omkring græsser får og heste, og længere ude kan ses hyrder og nomader. I Bayyangou ravine ligger et smukt 40 meter højt vandfald man kan vandre eller ride til.

Jadesøen

I Tien Shan bjergene ved Urumqi ligger bjergsøen Tianchi, der kaldes ”Pearl of Heaven Mountains” (De himmelske bjerges perle). Den smukke, halvmåneformede sø ligger i 2000 meters højde og er 3400 meter lang. Søen bliver fyldt af vand fra nærliggende gletsjere, hvilket gør søen krystalklar og vandet drikkeligt. I solskin ser søen næsten grøn ud, og var derfor i lang tid kendt som Jadesøen. Det er muligt at vandre ved søen, fiske og overnatte under den stjerneklare himmel.

Museum og Tatar moske

I Urumqi kan du også se Urumqi Regional Museum der udstiller artefakter fra mange forskellige kulturer og nationaliteter fra Xinjiang bl.a. uyghur kulturen. I byen ligger også Tatar moskeen, der menes at være den ældste i byen. Moskeen blev bygget i 1897 og er en af byens største moskeer.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kina – Du vælger selv hvilke: DunhuangJiayuguan, Kashgar, Tashkurgan, Turpan, Xian

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kina – Rejser i Kina kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan og Mongoliet.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Urumqi i Kina

Nyhedsbrev