Silkevejens lande

Jalal-Abad i Kirgisistan

Jalal-Abad i Kirgisistan

Jalal-Abad ligger i den sydvestlige del af Kirgisistan, på grænsen til Usbekistan og er Kirgisistans tredje største by. Byens navn kommer fra en kriger fra 1300-tallet ved navn Jala ad-Din.

Jalal-Abad – Handelsby langs Silkevejen

Byen ligger tæt på Babash-Ata bjergkæden og Ferghanadalen, der går igennem Kirgisistan, Usbekistan og Tadsjikistan. Silkevejen gik igennem både Jalal-Abad og Ferghanadalen. 2/3 af byens 75.000 indbyggere er usbekere, men byen ligger også i starten af Ferghanadalen, der ellers primært er usbekisk.

Der ligger en del universiteter i byen, og der er dermed også en del unge der flittigt gør brug af byens caféer i centrum. Byen har en god basar med masser af varer, og en statue af en siddende Lenin. Her er en del varmere end mange andre steder i Kirgisistan, fordi byen ligger i lavlandet og i en dal.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kirgisistan – Du vælger selv hvilke: Arslanbob, Bishkek, Issyk-Kul, Karakol, Kazarman, Naryn, Osh, Sary-Chelek, Tien Shan bjergene

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kirgisistan – Rejser i Kirgisistan kombineres let med Usbekistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Jalal-Abad i Kirgisistan

Nyhedsbrev