Kazarman i Kirgisistan

Kazarman i Kirgisistan

Landsbyen Kazarman ligger midt i Kirgisistan og er meget afsides, selv efter kirgisiske standarder, og kun i fire ud af tolv måneder er det muligt at komme til og fra byen.

Spektakulære petroglyffer i Kazarman

Byen har ikke meget at tilbyde, men har dog en vis rustik russisk charme. Grunden til at tage til Kazarman er de nærliggende petroglyffer Saimaluu-tash, hvilket betyder mønstrede sten på kirgisisk. Det er den mest afsides og spektakulære samling af petroglyffer i landet, med omkring 11.000 petroglyffer.

De tidligste petroglyffer stammer tilbage fra bronzealderen, og er måske endda endnu ældre. Der er blevet udskåret petroglyffer frem til middelalderen hvor skythiske og tyrkiske bosættere bidrog med deres andel. Stedet har formentligt været helligt, og den lille dam i midten af området er ment at være besøgt af shamaner.

Helligt sted på tværs af religioner

Det der især er interessant ved dette sted, er ikke nødvendigvis mængden af petroglyffer eller det store område hvori de ligger, men det at stedet igennem så mange år har været et religiøst område på tværs af forskellige religioner og tro. Petroglyfferne forestiller ofte forskellige dyr som ibex geden, løver, heste og ulve eller jagtscener hvor dyr jages af mennesker med bue og pil og spyd.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kirgisistan – Du vælger selv hvilke: Arslanbob, Bishkek, Issyk-Kul, Jalal-Abad, Karakol, Naryn, Osh, Sary-Chelek, Tien Shan bjergene

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kirgisistan – Rejser i Kirgisistan kombineres let med Usbekistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kazarman i Kirgisistan

Nyhedsbrev