Naryn i Kirgisistan

Naryn i Kirgisistan

Naryn er en større by i midten af Kirgisistan med 45.000 indbyggere. Der er ikke mange oplevelser, der er værd at gå efter i selve byen, men den er udgangspunkt for mange smukke og oplevelsesrige muligheder omkring byen. Samtidig ligger byen også i et smukt område, med Narynfloden løbende igennem byen og Tien Shan bjergene i baggrunden. Naryn floden løber igennem det meste af landet, og er Kirgisistans længste flod på 535 km.

Flodbyen Eki-Naryn omringet af skønhed

Nær Naryn ligger landsbyen Eki-Naryn, der ligger lige efter Naryn floden deler sig i to og har dermed en flod på hver side af landsbyen. Eki-Naryn er en fin lille by, med en fantastisk billedskøn beliggenhed, røde sandstensklipper langs floden og udsigt til de høje bjerge både mod nord og syd.

Nomader og yurts ved Son-Kul søen

Nordvest for byen ligger Son-Kul søen i 3000 km højde og er et af de smukkeste steder, du kan forestille dig, med sneklædte bjerge i baggrunden, nomader på hesteryg, yurts, der er de traditionelle nomadetelte, frodigt, grønt græs og græssende husdyr.

Ved søen er det muligt at overnatte i yurts. En yurt er et stort rundt telt med et bålsted i midten. Den højre side af teltet er den kvindelige del, hvor husarbejde finder sted såsom håndarbejde og opvask. Venstre side hører til mændene og her hører knive, seletøj og piske til.

Spot en ulv og en gås

Hvis man er ved søen ved solnedgangstid kan solen, vandet og bjergtoppene være om muligt endnu mere betagende. Udover det smukke sceneri er her et usædvanligt dyreliv, og man kan være heldig at se ulve og den sjældne indiske gås. På grund af højden er der generelt køligt, og kan kun besøges om sommeren hvor temperaturen er omkring 11.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kirgisistan – Du vælger selv hvilke: Arslanbob, Bishkek, Issyk-Kul, Jalal-Abad, Karakol, Kazarman, Osh, Sary-Chelek, Tien Shan bjergene

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kirgisistan – Rejser i Kirgisistan kombineres let med Usbekistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Naryn i Kirgisistan

Nyhedsbrev