Sary-Chelek i Kirgisistan

Sary-Chelek i Kirgisistan

Naturreservatet Sary-Chelek beskytter 1000 arter af planter, 160 fuglearter og 34 slags pattedyr. I reservatet ligger Sary-Cheleksøen, der er forholdsvis lille, højtliggende og omringet af nåletræer og nøddetræer.

Sary-Chelek betyder gul spand

Søen bliver beriget med vand fra Sary-Chelekfloden sammen med talrige andre vandløb. Sary-Chelek betyder ”gul spand” og selvom det ikke lyder særlig romantisk, giver det god mening. Om efteråret bliver træerne omkring søen gyldne og gule, hvilket står i skarp kontrast til søens dybe blågrønne vand. Der er andre søer, men Sary-Cheleksøen er klart den flotteste.

Lokale på æblerov

På grund af den lavere højde end mange andre bjergsøer, vokser her udover nåletræer og enebær også frugttræer deriblandt valnød-, pistacie-, æble- og pæretræer. Selvom det ikke helt er meningen, er der mange lokale der kommer og plukker frugter fra dette område af naturreservatet.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Kirgisistan – Du vælger selv hvilke: Arslanbob, Bishkek, Issyk-Kul, Jalal-Abad, Karakol, Kazarman, Naryn, Osh, Tien Shan bjergene

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Kirgisistan – Rejser i Kirgisistan kombineres let med Usbekistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Sary-Chelek i Kirgisistan

Nyhedsbrev