Gobiørkenen i Mongoliet

Gobiørkenen i Mongoliet

Hollywoodfilm har altid givet et billede af, at Gobiørkenen er en sandørken som Sahara. Sandheden er imidlertid, at kun 5 % af ørkenen er sandklitter. Resten er klipper og kratområder. Det skyldes, at Gobiørkenen i kraft af den nordlige breddegrad den ligger på og højtliggende terræn og kløfter, der kan være dækket af is og sne indtil midsommer, er en kold ørken med ekstreme ændringer i temperatur.

Trods områdets tilsyneladende fjendtlighed er Gobiørkenen også hjemsted for tusindvis af sorthalede gazeller, ca. 80.000 tamme kameler og 50 % af de fuglearter, der er registreret i Mongoliet findes her. Her er også sjældnere dyrearter, herunder sneleoparder, Gobibjørne og Gobiulve.

Verdens tyndest befolkede område

Dalanzadgad er hovedstad i det sydligste Ömnögovprovins der med en befolkningstæthed på kun 0,3 person pr. kvadratkilometer er et af verdens tyndest befolkede områder. Ömnögov er 165,000 kvadratkilometer (fire gange så stort som Danmark) med kun 46,000 indbyggere, hvoraf 25 % bor i Dalanzadgad. Gobi betyder “vandløst sted” og strækker sig fra øst til vest i det sydlige Mongoliet.

En stor del af Gobiørkenens store naturlige seværdigheder er at finde i nationalparken Gurvan Saikhan.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Gobiørkenen i Mongoliet

Nyhedsbrev