Gurvan Saikhan i Mongoliet

Gurvan-Saikhan i Mongoliet

Gurvan-Saikhan Nationalpark i Gobiørkenen er den største nationalpark i Mongoliet og et meget populært sted at besøge med dets ikoniske sandklitter, iskløfter, såkaldte badlands og fantastiske bjerglandskab. Gurvan-Saikhan betyder “tre skønheder” og henviser til tre bjergrygge, selv om der faktisk er fire.

Yolin Am i nationalparkens østlige del har et lille interessant museum med en samling af dinosauræg og knogler sammen med et udstoppet eksemplar af den meget sjældne sneleopard, hvoraf der kun ca. 600 tilbage.

Ørkengletsjer i Gurvan-Saikhan

Ikke langt fra museet når man Yolin Am, som er et meget spændende naturfænomen i form af en gletsjer på et af verdens tørreste steder.

Længere inde i Gurvan-Saikhan finder man den smalle kløft Dugany Am som er isfyldt næsten året rundt og kun kan udforskes til fods.

Syngende klitter

Hongoriin Els er de største og uden tvivl de mest spektakulære sandklitter i Mongoliet med en højde på 300 meter, 12 km brede og 100 km lange. Der er mulighed for klatre rundt i klitterne for fantastiske udsigter og det er muligt at arrangere ridning på heste og kameler.

Klitterne leverer en meget fotogen baggrund og de laver en uhyggelig fløjtende lyd, når vinden bevæger sig over sandet, hvilket er grunden til, at det også kaldes ”De syngende klitter”.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Gurvan-Saikhan i Mongoliet

Nyhedsbrev