Kharkhorin i Mongoliet

Kharkhorin (Karakorum) i Mongoliet

Djengis Khans gamle hovedstad Kharkhorin med det storslåede kloster Erdene Zuu Khiid er meget centralt i mongolerne bevidsthed.

Djengis Khan etablerede en forsyningsbase her i midten af det 13. århundrede og Ögedei, hans søn og efterfølger, beordrede en enorm hovedstad bygget på dette sted for at ære sin far.

Det mongolske riges endeligt

Kharkhorin var et populært sted i Mongoliet i omkring 40 år, indtil Kublai Khan flyttede hovedstaden til det vi kender som Beijing i dag, og som i sidste ende førte til sammenbruddet af det mongolske imperium.

Kublai Khans beslutning er stadig kontroversiel og bliver diskuteret med stor entusiasme blandt mongolerne i dag.

Mongoliets ældste kloster

Erdene Zuu Khiid var det første buddhistiske kloster i Mongoliet grundlagt af Altai Khan i 1586 og det betragtes som et af de vigtigste klostre sammen med Gandan Khiid i Ullaanbaatar og Amarbayasgalant Khiid i nord.

På sit højdepunkt rummede det næsten 100 templer inde bag murene og næsten 1.000 munke boede her. Det blev lukket i 1937, men åbnede som museum i 1965. Klosteret er omgivet af en imponerende massiv mur med 108 store indbyggede stupaer – En stupa for hver 15 meter.

Inden for murene gik tre templer fri af udrensningen i 1937. De tre templer er dedikeret til de tre faser af livet for Buddha – barndom, ungdom og voksenalder.

I Kharkhorin finder du også et af Mongoliets absolut smukkeste og mest oplysende museer som forklarer Mongoliets historie og kultur fra de allerførste bosættelser til moderne tid.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kharkhorin i Mongoliet

Nyhedsbrev