Khorgo-Terkhiin i Mongoliet

Khorgo-Terkhiin i Mongoliet

I den vilde vestlige del af Mongoliet vest for Tsetserleg findes den uberørte sø Terkhiin Tsagaan Nuur, også kendt som ”Den Hvide Sø”. Den ligger omgivet af vulkanske kratere, fyrretræsklædte lavaområder og lejlighedsvise flokke af græssende yakokser i Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur National Park.

Fra Tsetserleg ændrer landskabet sig fra et blødt og kuperet landskab til et mere bjergrigt og råt udseende landskab.

Mellem Tsetserleg og Terkhiin Tsagaan Nuur ligger den smukke Chuluut Kløft. Tæt ved kløften står det hellige træ Zuun Salaa Mod, der er draperet med blå bønnetørklæder.

Omgivet af uddøde vulkaner, er Terkhiin Tsagaan Nuur en af de smukkeste søer i Mongoliet beliggende i en højde af 2.060 moh. Søen med det smukke krystalklare vand er berømt for sit fiske og fugleliv.

Vulkanen Khorgo Uul 2.240 moh. er en smuk og barsk oplevelse. Krateret af Khorgo Uul er 200 meter bredt og 100 meter dybt. Det er nemt at komme til kraterkanten hvorfra du har en fantastisk udsigt over de omkringliggende fyrrenåleskove med bjerge og vulkaner i horisonten. Du kan også kravle ned i bunden af krateret.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Khorgo-Terkhiin i Mongoliet

Nyhedsbrev