Khustain Nuruu i Mongoliet

Khustain-Nuruu i Mongoliet

Nationalparken Hustai eller Khustain-Nuruu, som er parkens traditionelle navn ligger ca. 120 km. fra Ullaanbaatar for foden af den sydlige del af Khentii bjergkæden. Khustain-Nuruu betyder bjerge med birk.

Dette område var jagtområde for Mongoliets sidste khan Bogd Khaan og hans højtstående embedsmænd. Nomader brugte også parken som et græsningsareal til deres husdyr

Den begrænsede anvendelse har gjort det muligt at bevare et klassisk steppelandskab, der desværre nu er ved at blive et truet økosystem.

Przewalskis heste i Khustain-Nuruu

Khustain-Nuruu er stedet for en unik genindførelse af den vilde hest Przewalski, kaldet “takhi” af mongolerne. Den vilde hest blev udryddet i naturen i 1969, men siden 1992 er den med succes blevet genindført til Khustain-Nuruu fra zoologiske haver rundt omkring i verden.

Verdens eneste virkelig vilde hest strejfer nu frit rundt i parkens skove og stepper. Det bemærkelsesværdige comeback fortæller en historie om et intenst og meget succesfuldt avlsarbejde, der strækker sig langt over 30 år.

I dag trives Przewalski hestene i Khustain-Nuruu. De viser deres naturlige gruppeadfærd, står de barske vintre vintre igennem, beskytter deres føl fra ulve og øger bestanden kontinuerligt.

Når denne levedygtige bestand er sikret, er det nuværende programs aktiviteter koncentreret om parkens beskyttelse som hjemsted for Przewalski hestene.

Przewalski hestene er opkaldt efter den russiske eventyrer Przewalski. I Karakol i Kirgisistan er det muligt at besøge et monument og et museum, som hylder Przewalski.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Khustain-Nuruu i Mongoliet

Nyhedsbrev