Ongiin Khiid i Mongoliet

Ongiin Khiid i Mongoliet

Ongiin Khiid består af to klostre – et på hver side af floden Ongiin Gol. Barlim Khiid på den nordlige bred og Khutagt Khiid på den sydlige bred. Klosteret blev totalt ødelagt under den stalinistiske udrensning i 1937 og i modsætning til mange andre, blev det ikke genopbygget efter 1990, da den sovjetiske indflydelse forsvandt.

Mongoliet bliver buddhistisk

Buddhismen blev indført i Mongoliet af Altan Khan – En efterkommer af den store Djengis Khan. Han mødte den tibetanske leder Sonam Gyatso i 1578 og konverterede til tibetansk buddhisme. Denne begivenhed førte til massive konverteringer blandt mongoler og næsten 700 klostre blev opført over hele landet. I 1937 startede den kommunistiske regering et sandt felttog mod buddhismen.

Næsten alle klostre blev ødelagt, og hen ved 35.000 munke blev enten dræbt eller overført til arbejdslejre i Sibirien. Efter genindførelsen af religiøs frihed i 1990, blev buddhismen genindført og klostre blev genopbygget.

Buddhisme er i dag den dominerende religion i Mongoliet med kun få kristne og en sunnimuslimsk minoritet i det vestlige Mongoliet hovedsagelig blandt etniske kasakhere.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Ongiin Khiid i Mongoliet

Nyhedsbrev