Sainshand i Mongoliet

Sainshand i Mongoliet

Sainshand er hovedstad i Dornogovprovinsen – Den tørreste del af Mongoliet. Sammenlignet med andre golde provinser er Sainshand bedre stillet på grund af den velstand, der følger i kølvandet på den Trans-mongolske jernbane med Kina i umiddelbar nærhed.

Aimagmuseet i Sainshand byder på mange forskellige ting, som fx et imponerende skelet af en Protoceratop, et fossilt dinosauræg og diverse militært udstyr fra gammel tid.

Den grusomme ædle helgen af Gobi

Museet som blev etableret i 1991 til ære for Danzan Ravjaa er et besøg værd. Danzan Ravjaa, den femte Goviin Dogshin Noyon Khutagt (“Den grusomme ædle helgen af Gobi”), er en af de største og mest usædvanlige intellektuelle i mongolsk historie.

Museets udstilling viser Danzan Ravjaas originale værker og litterære manuskripter sammen med hans bøger, religiøse genstande, teaterkostumer, personlige ejendele og lignende genstande, der illustrerer hans liv og arbejde.

Danzan Ravjaa boede og arbejdede på Khamriin Khiid Klosteret syd for Sainshand. Danzan Ravjaa var en bramfri kritiker af samfundet, som han kæmpede for ved at kritisere de strenge klasse- og kønsforskelle, der var på hans tid.

Han gjorde sig store bestræbelser på at få indført offentlig uddannelse hvilket han etablerede på Khamriin Khiid Klosteret gennem oprettelsen af en offentlig skole, et teater, et museum og et bibliotek.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar, Uushigiin Uver

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Sainshand i Mongoliet

Nyhedsbrev