Uushigiin Uver i Mongoliet

Uushigiin Uver i Mongoliet

Deearstones i Uushigiin Uver

Uushigiin Uver ligger midt på stepperne 20 km udenfor Mörön syd for Khövsgöl Nuur. Området er storslået med sin samling af 14 opretstående udskårne sten rejst for næsten 4,000 år siden.

Stenene markerer en gammel begravelsesplads, som det er så typisk i Mongoliet. De gamle steppestammer mente, at sjælen efter døden forlod denne verden og steg til himmels på ryggen af hjorte.

Hjorte udskåret oven på stenene viser denne handling, hvorfor de også kaldes ”deerstones” på engelsk. Af de 700 sten, der siges at eksistere i hele verden, er 500 placeret i Mongoliet og stenene ved Uushigiin Uver siges, at være den bedste samling af disse sten. Den mest unikke er udskåret med et hoved af en kvinde.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Mongoliet – Du vælger selv hvilke: Altai, Amarbayasgalant, Bayanzag, Dariganga, Gobiørkenen, Gorkhi-Terelj, Gurvan Saikhan, Kharkhorin, Khentii, Khorgo-Terkhiin, Khustain Nuruu, Khövsgöl Nuur, Naadamfestivalen, Ongiin Khiid, Sainshand, Tsagaan Suvraga, Tsetserleg, Ullaanbaatar

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Mongoliet – Rejser i Mongoliet kombineres let med Kina

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Uushigiin Uver i Mongoliet

Nyhedsbrev