Stepanakert i Nagorno-Karabakh

Stepanakert i Nagorno-Karabakh

Stepanakert er hovedstaden i Nargono-Karabakh med 55.000 indbyggere. Byen ligger langs en stejl bjergskråning med udsigt til Karkar floden.

I Stepanakerts basar kan man smage Jingjalov hac, der er Nagorno-Karabakhs nationalret. Byen har også et spændende museum, Archeological historical museum og Museum of Fallen Soldiers, der hædrer de faldne i borgerkrigen i 1990-1994.

Vi er bjergene

Statuen ”Grandmother and Grandfather” ligger lige uden for Stepanakert og er blevet et symbol på Nagorno-Karabakh. Den blev bygget i 1967 og bag på statuen står skrevet: ”We are the mountains” (vi er bjergene).

Johannes døberens grav

Ved Vank nord for Stepanakert kan man se Gandzasar klostret, det er et af de vigtigste arkitektoniske monumenter i Nagorno-Karabakh. Klostret er bygget i det 5. århundrede og det siges at hovedet af Johannes Døberen er begravet her. Klostret har inskriptioner og kors udskåret i sten og en samling af grave fra tidligere biskopper og adelige.

Ruin af kæmpe fort

Nord for Stepanakert ligger også den imponerende ruin Mayraberd fortet, lige ude for byen Askeran. Fortet blev bygget af Panah Khan i 1700-tallet og strakte sig oprindeligt 1,5 km gennem dalen. I dag kan stadig ses nogle imponerende mure og tårne.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Nagorno-Karabakh – Du vælger selv hvilke: Azokh, Hunotkløften, Shushi, Tigranakert.

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Nagorno-Karabakh – Rejser i Nagorno-Karabakh kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Georgien, Armenien og Iran. Du kan imidlertid kun rejse ind i Nagorno-Karabakh via Armenien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Stepanakert i Nagorno-Karabakh

Nyhedsbrev