Dushanbe i Tadsjikistan

Dushanbe i Tadsjikistan

Dushanbe er hovedstad i Tadsjikistan, og er den flotteste af alle Centralasiens hovedstæder med træer langs de brede veje og pastelfarvede neoklassiske bygninger.

I midten af byen er en stor park med masser af blomster, der blomstrer i den tidlige sommer. Museum of National Antiquities viser både Centralasiens største stadig eksisterende buddha og et elfenbensportræt af Alexander den Store.

Vandring i bjergene

Der er mange muligheder for trekking ved Dushanbe, da byen ligger i bjergene. De tre kløfter Romit, Shirkent og Varzob er billedskønne og har gode muligheder for vandring med imponerende landskaber. I Varzob dalen kan ses det fine Gusgarf vandfald, der er 20 meter højt.

Hissar Fort

Vest for Dushanbe ligger Hissar Fort i Hissar. Det meste af fortet er væk i dag, men en imponerende indgang til fortet, Darvaza-i Ark, er delvist rekonstrueret. Uden for porten står et morbærtræ der, ifølge legenden, blev bøjet af Ali, svigersøn til profeten Muhammad, under en kamp mod en lokal magiker. Foran porten står der to madrassaer, der er islamiske skoler, den ene, Madrassa-i Kuhna, stammer tilbage fra det 16. århundrede. I den findes Hissar Museum der bl.a. udstiller smykker, potter og et arkæologisk kort over Tadsjikistan.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tadsjikistan – Du vælger selv hvilke: Fan Mountains, Gorno-Badakhshan, Khojand, Kurgonteppa, Pamir Highway, Wakhan Valley

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tadsjikistan – Rejser i Tadsjikistan kombineres let med Usbekistan, Kirgisistan, TurkmenistanKasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Dushanbe i Tadsjikistan

Nyhedsbrev