Kurgonteppa i Tadsjikistan

Kurgonteppa i Tadsjikistan

Kurgonteppa er Tadsjikistans tredje største by og ligger i den sydvestlige del af landet. Byen er et mix af masser af forskellige etniciteter som tadsjikere, usbekere, russere, ukrainere, kasakhstanere og grækere.

Det traditionelle møder det moderne

Byen producerer store mængder bomuld og andre landbrugsvarer, da området er et af de fladeste og næringsrige i hele Tadsjikistan. Området omkring Kurganteppa er domineret af bløde bakker og skov, som ellers er usædvanligt i Tadsjikistan. Byen har en stor basar og en god blanding af det traditionelle og moderne liv. I centrum af byen er der moderniseret, men du skal ikke gå langt for at se unge fyre ride på æselkærrer og ældre mennesker i traditionelt tøj.

Øst for byen ligger Ajina Teppa, der er et buddhistisk tempel fra det 8. århundrede, hvor den sovende buddha var fundet i 1960’erne. Buddhaen er dog i dag at finde i Dushanbe.

Tigrovaya Balka naturreservat

Syd for Kurganteppa ligger Tigrovaya Balka Nature Reserve, efter de tigre der engang har beboet området. De er desværre borte for længst, til gengæld er der mulighed for at se bl.a. Saiga hjort, vildsvin og sjakaler.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tadsjikistan – Du vælger selv hvilke: Dushanbe, Fan Mountains, Gorno-Badakhshan, Khojand, Pamir Highway, Wakhan Valley

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tadsjikistan – Rejser i Tadsjikistan kombineres let med Usbekistan, Kirgisistan, TurkmenistanKasakhstan, Afghanistan og Kina.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kurgonteppa i Tadsjikistan

Nyhedsbrev