Darvaza Gas Crater i Turkmenistan

Darvaza Gas Crater i Turkmenistan

Davarza Gas Crater kaldes også Door to Hell, hvor man kan se ild brænde i midten af ørkenen i et stort krater. Krateret ligger nær den lille by Darvaza.

Brænder ved et uheld

Krateret består af naturgas, men det brænder den dag i dag ved et menneskeligt uheld. I 1971 borede sovjetiske geologer i området da de stødte på en hule fyldt med naturgas. Under boringen faldt udstyr og transportmidler ned i et stort hul. Ingen kom til skade, men de kunne lugte der var gas i hullet. I frygt for at gassen var giftig, valgte de at brænde det væk. De håbede at ilden ville gå ud efter et par dage, men ilden blev ved. Uger, måneder og år gik og hullet brænder stadig i dag. Hvornår gassen slipper op, er der ingen der ved, men ”døren til helvede” er i hvert fald blevet en stor turistattraktion.

Flottest om aftenen

Det er flottest at se krateret om aftenen da man tydeligst kan se ilden. Området har også et krater med en turkis sø, som dog er flottest at se i dagslys. Darvaza gas krater skiller sig ud fra mange andre naturseværdigheder, da her ikke er nogen butikker, parkeringspladser, hegn eller fortov. Her er kun ørken og et brændende krater.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Turkmenistan – Du vælger selv hvilke: Ashgabat, Dashoguz, Det Kaspiske Hav, Ekedeshik, Mary, Turkmenabat

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Turkmenistan – Rejser i Turkmenistan kombineres let med Usbekistan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Iran og Kasakhstan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Darvaza Gas Crater i Turkmenistan

Nyhedsbrev