Ekedeshik i Turkmenistan

Ekedeshik i Turkmenistan

Ekedeshik er en huleby nær Tagtabazar provinsen på den vestlige side af Murghab floden.

Hulerne er hugget ud af den lerede jord 100 meter over floden og er en labyrint af huler. Der er kun én indgang til den underjordiske by, hvilket forklarer byens navn, da Ekedeshik betyder ”single orifice” (én indgang).

Hjem for kristne eller buddhistiske munke

Ekedeshik menes at være fra omkring år 100 f.Kr. og består af to niveauer: det øverste har bederum, køkken og opholdsrum og den nederste del var lagerrum, brønde og et naturligt vandsystem. Arkæologer mener at hulerne var hjem for kristne eller buddhistiske munke, der levede i dette område i Centralasien i oldtiden.  Der er også beboelseshuler fundet i undergrunden udgravet meget senere, i 1300-1400-tallet.

I alt er der fundet 44 huler, der er forholdsvis rummelige med plads til flere mennesker. Videnskabsfolk mener at hulerne i starten af middelalderen var beboet af mange familier. I dag er Ekedeshik et State historical and cultural reserve og en af de mest populære seværdigheder i Turkmenistan.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Turkmenistan – Du vælger selv hvilke: Ashgabat, Darvaza Gas Crater, Dashoguz, Det Kaspiske HavMary, Turkmenabat

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Turkmenistan – Rejser i Turkmenistan kombineres let med Usbekistan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Iran og Kasakhstan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Ekedeshik i Turkmenistan

Nyhedsbrev