Bukhara i Usbekistan

Bukhara i Usbekistan

Bukhara er sammen med Khiva og Samarkand indbegrebet af Silkevejen og nærmest synonymt med Usbekistan. Bukhara domineres af et kæmpemæssigt citadel, hvis oprindelse kan spores helt tilbage til det 5. århundrede og som indtil dannelsen af den Usbekiske sovjetrepublik i 1924 var magtbase for de skiftende emirer af Bukhara.

Centralasiens mest hellige by

Bukhara er Centralasiens helligste by med adskillige moskeer, minareter og madrassaer i centrum af byen. Der er så mange smukke seværdigheder i byen at det kan være svært virkeligt at opleve byens naturlige charme.

Det er derfor en god ide at have et par dage til udforskning af byen og møde den venlige befolkning som med stolthed fortæller om deres smukke bys farverige, dramatiske og ofte brutale historie.

Du skal ikke bevæge dig langt væk fra de store seværdigheder før du befinder dig i et virvar af små støvede gader og smalle gyder, hvor du får fornemmelsen af at være i en helt anden virkelighed i en svunden tid.

Storhed og fald

Bukhara havde sit første storhedstid i det 9. og 10. århundrede, men blev i det 13. og 14. århundrede underlagt først Djengis Khan mongolske rige og siden Timur Lenks rige med base i Samarkand.

I det 16. århundrede blomstrede byen op igen som hovedsæde for en lokal khan og på et tidspunkt var der udover et livligt handelsliv 100 madrassaer med flere end 10.000 islamstuderende og 300 moskeer i byen.

Selv om Bukhara er en af Usbekistans største seværdigheder er der ligesom i resten af landet relativt få turister.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Usbekistan – Du vælger selv hvilke: Ferghana Valley, Karakalpakstan, Khiva, Khorezm, Nuratau-Kyzylkum, Samarkand, Shakrisabz, Tashkent, Termez

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Usbekistan – Rejser i Usbekistan kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Bukhara i Usbekistan

Nyhedsbrev