Khiva i Usbekistan

Khiva i Usbekistan

Khiva er den smukkeste perle på Silkevejen i Usbekistan. Khiva ligger i den vestlige del af Usbekistan og kombineres derfor rigtig godt med Karakalpakstans Nukus og resterne af Aralsøen, hvis du virkelig vil opleve en meget lidt besøgt del af Usbekistan.

Khivas seværdigheder ligger meget koncentreret i den gamle by, Ichon Qala, omringet af den fantastisk massivt udseende bymur, hvis vestlige del er utrolig smuk i den nedgående sol.

Khiva siges at være opstået på det sted hvor Shem, Noahs søn fandt en brønd men mere præcise undersøgelser daterer Khiva til at være grundlagt i det 8. århundrede.

Verdens “højeste” minaret

Khivas mest spektakulære seværdighed er den kæmpemæssige ufærdige minaret Kalta Minor som med sine turkisblå og grønne farver stræber majestætisk mod himlen lige indenfor Khivas vestlige port.

Arbejdet med opførslen af Kalta Minor blev påbegyndt i 1851 af Mohammed Amin Khan som angiveligt ville opføre en minaret, hvorfra han kunne se Bukhara godt 400 km. borte.

Mohammed Amin Khan blev desværre halshugget i 1855 (Shit happens), den ansvarlige arkitekt flygtede og Kalta Minor blev aldrig færdiggjort.

Var byggeriet færdiggjort havde Kalta Minor været ca. 70 meter høj og dermed Centralasiens højeste minaret og ganske givet et af verdens moderne vidundere.

Den tilhørende madrassa er i dag indrettet til hotel og giver dig en unik mulighed for at opleve den isolation, som har ført store religiøse tanker med sig. Cellerne som de studerende boede og studerede i er bevaret men indrettet med moderne faciliteter. En ganske fascinerende oplevelse.

Khiva gamle bydel er virkelig enestående, bør ikke overses og er sammen med Bukhara, Samarkand og Shakrisabz helt naturligt optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Usbekistan – Du vælger selv hvilke: Bukhara, Ferghana Valley, Karakalpakstan, Khorezm, Nuratau-Kyzylkum, Samarkand, Shakrisabz, Tashkent, Termez

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Usbekistan – Rejser i Usbekistan kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Khiva i Usbekistan

Nyhedsbrev