Nuratau-Kyzylkum i Usbekistan

Nuratau-Kyzylkum i Usbekistan

Nord for den kedelige landevej mellem Bukhara og Samarkand på vej mod grænsen til Kasakhstan finder du det fascinerende og autentiske område med det mundrette navn Nuratau-Kyzylkum Biosphere Reserve, som giver en enestående mulighed for at opleve hvordan et traditionelt liv på landet i Usbekistan udformer sig.

Den sydlige del af Nuratau-Kyzylkum er et bjergrigt område med små landsbyer strøet rundt om i dalene, hvor du kan bo hos lokale familier og vandre i de bagvedliggende bjerge.

Den nordlige del af Nuratau-Kyzylkum som grænser op mod den kæmpemæssige menneskeskabte sø Aidarkul er et tørt steppelandskab på kanten af Kyzylkumørkenen, hvor du har mulighed for at sove i traditionelle nomadetelte der i Centralasien er kendt som en Yurt – I Mongoliet kaldes dette klassiske runde nomadetelt for en Ger. Det er normalt muligt at udforske området omkring Yurtlejrene fra kamelryg.

Hovedbyen Nurata er det naturlige stop på vejen og her kan du opleve en moské med hellige fisk som trives i en varm mineralrig kilde og et fort beordret opført af Alexander den Store. Lidt udenfor byen kan du besøge Zukarnay petroglyfferne, som kan dateres tilbage til bronzealderen.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Usbekistan – Du vælger selv hvilke: Bukhara, Ferghana Valley, Karakalpakstan, Khiva, Khorezm, Samarkand, Shakrisabz, Tashkent, Termez

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Usbekistan – Rejser i Usbekistan kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Nuratau-Kyzylkum i Usbekistan

Nyhedsbrev