Tashkent i Usbekistan

Tashkent i Usbekistan

Tashkent er Usbekistans hovedstad og Centralasiens centrum. Det er her tingene sker. Denne status er dog på det seneste blevet kraftigt udfordret af Almaty i Kasakhstan som fremstår mere moderne og liberal med en større kontaktflade til omverdenen.

Tashkent er det normale ankomststed for besøgende i Usbekistan og overses ofte i iveren efter at opleve Silkevejsbyerne Khiva, Bukhara og Samarkand, Ferghana Valley eller Termez.

Multikulturel provinscharme

Tashkent er en stor multikulturel by, men føles selv i centrum som værende meget provinsiel, hvis man lige ser bort fra nyere tids trendy cafémiljø og dyre restauranter, hvor en hovedret snildt kan koste svarende til en normal månedsløn for en arbejder.

Går du en tur gennem byens livlige og gæstfrie bazarer vil du opleve at Tashkent er en multikulturel smeltedigel af kirgisere, tadsjikere, kinesere, koreanere, russere, persere, jøder fra Bukhara, tartarer, kasakher og mennesker af kaukasisk afstamning fra Ural og Krim.

Tashkent er så gammel, og var så betydningsfuld, at byen nævnes i græske skrifter fra 4. århundrede før vores tidsregning.

Kommunistisk mønsterby

Tashkents metro er et kapitel for sig selv og opstod efter jordskælvet i 1966 som jævnede Tashkent med jorden og sovjetrussiske patrioter strømmede til for at skabe en ny kommunistisk mønsterby.

Tashkents metro er meget usædvanlig fordi der øjensynligt ikke er taget hensyn til de åbenbare omkostninger der er ved et underjordisk projekt af den størrelse. Perronerne er brede, der er højt til loftet og hver station er smukt udsmykket med scener fra Usbekistans historie og nationale forståelse.

Tahkent er en stor by med alt hvad det indebærer, men blot 1½ times kørsel fra hovedstaden ligger nationalparken Ugam-Chatkal, hvor du har mulighed for at vandre, rafte og sågar stå på ski i helt fantastisk smukke omgivelser.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Usbekistan – Du vælger selv hvilke: Bukhara, Ferghana Valley, Karakalpakstan, Khiva, Khorezm, Nuratau-Kyzylkum, Samarkand, Shakrisabz, Termez

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Usbekistan – Rejser i Usbekistan kombineres let med Kirgisistan, Tadsjikistan, Kasakhstan, Afghanistan og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tashkent i Usbekistan

Nyhedsbrev