Alborzbjergene i Iran

Alborzbjergene i Iran

Alborzbjergene ligger nord for Teheran, tæt på Det Kaspiske hav, der er verdens største indhav. Det Kaspiske Hav er en saltsø på grænsen mellem Europa og Asien mellem landene Turkmenistan, Kasakhstan, Rusland, Aserbajdsjan, og Iran. De største byer ud til havet er den russiske by Astrakhan og den aserbajdsjanske hovedstad Baku. Iranske byer der ligger ud til Det Kaspiske Hav er bl.a. Bandar Anzali og Bandar Torkaman.

Varme kilder og skiløjper

Det er muligt at stå på ski i Alborzbjergene. Der er både områder til nybegyndere og mere hærdede skientusiaster. I Alborzbjergene ligger også Irans højeste bjerg Mount Damavand, der er 5.672 meter højt. Bjerget er en vulkan, der stadig spyr lidt svovlsyredampe ud, stærke nok til at dræbe omstrejfende får.

Nær Reyneh, der er en lille by for foden af Mount Damavand, ligger der flere varme kilder ved Ab Karm.

Snigmordernes borge i Alamut dalen

Nær Alborzbjergene ligger Alamut dalen, hvor der er rige muligheder for at vandre og udforske de gamle Castles of the Assasins (Snigmordernes borge). De mere end 50 ødelagte borge ligger spredt rundt i landskabet og var hjemsted for middelalderens mest frygtede religiøse kult. Det er oplagt at bo i byen Gazor Khan og tage på trekkingture herfra. Alamut borgen er den største attraktion i området, og var Hasan-e Sabbahs fæstning.

Vandring i isoleret bjergområde

Det er også muligt at vandre i bjergene mod Det Kaspiske Hav. Det er et svært område at vandre i, men har også imponerende udsigter og fascinerende kultur. Der bliver dog bygget flere og flere veje ind i dette isolerede bjergområde, hvilket snart vil ændre kulturen i området der bl.a. bruger æseltransport.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Bam, Bandar Abbas, Garmeh, Isfahan, Kerman, Mashdad, Persepolis, Qom, Shiraz, Tabriz, Teheran, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Alborzbjergene i Iran

Nyhedsbrev