Bam i Iran

Bam i Iran

Bam er en by i det sydlige Iran og er en oase midt i ørkenen. Byen er fuld af lækre dadler, der sidder på de tusindvis af palmer, der står rundt omkring i byen.

Lercitadellet Arg-e Bam

Udover dadlerne er byen kendt for sit store Arg-e Bam citadel lavet af ler, der er en af verdens største bygninger af ler. Desværre faldt en del af citadellet sammen under et stort jordskælv i 2003, der dræbte mindst 26.200 mennesker. Citadellet og andre af byens lerbygninger er dog ved at blive genopbygget efter originale metoder.

Handelsby langs Silkevejen

Byen var tidligere et stort handelssted på Silkevejen og har været beboet i næsten 2000 år og fungerede som handelsstop mellem Indien og Pakistan på den ene side, og Den Persiske Golf og Europa på den anden. Marco Polo har også rejst igennem byen, og var betaget af byens 38 tårne, store lermure og det fine Arg-e Bam citadel.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Alborzbjergene, Bandar Abbas, Garmeh, Isfahan, Kerman, Mashdad, Persepolis, Qom, Shiraz, Tabriz, Teheran, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Bam i Iran

Nyhedsbrev