Bandar Abbas i Iran

Bandar Abbas i Iran

Bandar Abbas er en havneby langs Den Persiske Golf, der er et middelhav til Det Indiske Ocean og ligger mellem Iran og den arabiske halvø. Klimaet omkring den persiske golf er meget tørt og varmt, og saltindholdet i havet er meget højt.

Fra fiskerlandsby til livlig basar

Navnet Bandar Abbas kommer af Shah Abbas I, men byen har ikke mange historiske steder eller levn. Bandar Abbas har gennem de sidste århundrede haft forskellig betydning og startede med at være en lille fiskerlandsby kaldet Gamerun. Byens livlige basar ligger tæt ved vandet, og er bedst at besøge i den tidlige aften. En havnepromenade ligger langs vandet og ender ved et fiskemarked. Tre % af Irans befolkning er arabere, og de fleste af dem bor langs Den Persiske Golf, og derfor også en del i Bandar Abbas.

Kløfter og klippehuler på Qeshm

Ud fra byen ligger øen Qeshm. Den ene halvdel af øen er en park, Qeshm Island Geopark. Parken er betagende med smalle kløfter, eroderede klipper, sandede bakker, Chahkook dalen og klippehuler som Namakdan hulen. Hulen har hængende saltstalaktitter og er 6,8 km lang, og er dermed den længste salthule. Chahkooh dalen er usædvanlig flot og spændende. Det er muligt at klatre op af den smalle kløft og drikke fra en chah (en brønd) der er blevet brugt af hyrder i flere århundrede.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Alborzbjergene, Bam, Garmeh, Isfahan, Kerman, Mashdad, Persepolis, Qom, Shiraz, Tabriz, Teheran, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Bandar Abbas i Iran

Nyhedsbrev