Mashdad i Iran

Mashdad i Iran

Mashdad er Irans helligste og næststørste by med 2.965.000 indbyggere og ligger i det nordøstlige hjørne af Iran. Byens største attraktion er det store, smukke Haram, der er et gravkompleks for den 8. shia Imam Ali ar-Riḍa, der døde i 817 som martyr. Hans grav er blevet et mål for pilgrimsfærd blandt shiamuslimer, omkring 20 millioner pilgrimme besøger Haram hvert år. Imamens betydning så mange år efter kan ses ved de mange pilgrimme, der bliver rørt til tåre ved at besøge stedet.

Museum for badeanstalter

Udover Haram er det også muligt at se Mehdi Gholibek Hamam, der et er museum for badeanstalter. Bygningen har en smuk kuppel der er farvelagt gennem århundrede i forskellige niveauer, senest i 1922. Også Boq’eh-ye Khajeh Rabi maosuleet er betagende med den blåstribede kuppel og deltaljerede udsmykning. Mausoleet er for en af profeten Mohammads apostle.

Tæppernes by

Mashdad er et godt sted at købe tæpper og har endda et tæppe museum, med bl.a. ”Seven Beloved Cities” der er lavet af 30 millioner knuder og tog 14 år at lave. Museet har også en samling af kalligrafi med uvurderlige koraner, flere af dem er mere end tusind år gamle.

Moske med smuk mosaik

Mashbad har en fantastisk moske fra 1400-tallet, 72-Martyr moskeen, der er kendt for sin smukke mosaik lavet under Timurid-dynastiet. Moskeen er et godt sted at få en fornemmelse for den gamle atmosfære fra det ældgamle Khorasan, der er det område Mashbad ligger i.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Alborzbjergene, Bam, Bandar Abbas, Garmeh, Isfahan, KermanPersepolis, Qom, Shiraz, Tabriz, Teheran, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Mashdad i Iran

Nyhedsbrev