Tabriz i Iran

Tabriz i Iran

Tabriz ligger i den nordvestlige del af Iran. Byens overdækkede, labyrintlignende basar ligger på UNESCO’s verdensarvsliste, med bl.a. 22 imponerende kuppelhaller og 24 separate caravanserai, der oprindeligt er et slags herberg, eller mere direkte oversat en karavanestation, der er opført langs handelsruterne på Silkevejen. På basaren kan du bl.a. få naturmedicin, tæpper og traditionelle papakh der er hatte lavet af uld.

Den blå moske

I midten af byen kan du se Den blå moske, Kabud moskeen. Den blev bygget i 1465 og var blandt de flotteste bygninger på sin tid. Efter opbygningen af selve moskeen blev der brugt 25 år på at dække alle overflader med små blå mosaiksten og smuk kalligrafi. Moskeen overlevede en af de værste jordskælv i 1727, men brast sammen i et andet et i 1773. Først i 1951 begyndte genopbygningen af moskeen, og i dag står selve bygningen igen, men den oprindelige blå mosaik er kun intakt ved hovedindgangen.

Khaqani haven ved siden af moskeen, dedikeret til poeten Shirvani Khaqani fra det 12. århundrede, er et godt sted at møde engelsktalende studerende.

Trekantede huse af lava

Syd for Tabriz ligger den mindre by Kandovan, hvor de specielle huse er hugget ud af lavasten fra vulkanen Sahand. De små, trekantede huse ligger i forlængelse af hinanden op af bjerget og får en til at tænke på et kæmpe termitbo.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Alborzbjergene, Bam, Bandar Abbas, Garmeh, Isfahan, Kerman, Mashdad, Persepolis, Qom, Shiraz, Teheran, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tabriz i Iran

Nyhedsbrev