Teheran i Iran

Teheran i Iran

Teheran er hovedstaden i Iran og var også hovedstaden i det gamle Persien for 200 år siden. Teheran har næsten 9 mio. indbyggere i selve byen, selvom den kun var en landsby i slutningen i af 1700-tallet. Byen har ikke mange arkæologiske eller historiske ting at tilbyde, men til gengæld er her gode restauranter, muligheder for shopping og landets bedste museer. Dertil ligger her selvfølgelig den amerikanske ambassade, hvori diplomater og amerikanske statsborgere blev holdt som gidsler i den kendte gidselkrise mellem USA og Iran i 1981.

En by fuld af paladser

I Teheran er det muligt at se Golestan Palace komplekset, der består af flere store bygninger rundt om en fint passet have. Bl.a. Ivan-e Takht-e Marmar og Talar-e Ayaheh. I Ivan-e Takht-e Marmar bygningen kan ses en åben hal med en storslået trone af marmor. Tronen bæres af marmor skåret ud som mennesker og er lavet af gul alabaster i starten af 1800-tallet. Talar-e Ayaheh, Spejlsalen, er en bygning der var lukket i næsten 30 år, men er nu åben for offentligheden. Den blev bygget midt i 1800-tallet og blev bygget til Påfugletronen, der nu står i National Jewel Museum. Senere er Spejlsalen brugt til kroningen af Mohammad Reza Shah i 1967 og til kongelige bryllupper.

Verdens største lyserøde diamant

I National Jewels Museet er også Darya-e-Nur udstillet, der er den største lyserøde diamant i verden. Byens bazar med dens travlhed giver et indblik i det daglige liv i hovedstaden. Handlende har falbudt varer her i næsten 1000 år, selvom de fleste af de bygninger du kan se i dag ikke er ældre end 200 år.

Gravsted for Ayatollah Khomeini

Mellem Teheran og Qom ligger det hellige gravsted for Ayatollah Ruhollah Khomeini (i døden kaldt hans højhed Imam Khomeini). Ayatollah Khomeini var en shia-muslimsk lærd og den politiske og åndelige leder af Den iranske revolution, der væltede den sidste shah Mohammad Reza Pahlavi.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Iran – Du vælger selv hvilke: Alborzbjergene, Bam, Bandar Abbas, Garmeh, Isfahan, Kerman, Mashdad, Persepolis, Qom, Shiraz, Tabriz, Yazd

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Iran – Rejser i Iran kombineres let med AserbajdsjanTyrkiet, Nagorno-Karabakh, Armenien, Georgien og Turkmenistan.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Teheran i Iran

Nyhedsbrev