Ahlat i Tyrkiet

Ahlat i Tyrkiet

Ahlat er en historisk by tæt på grænsen til Iran i den østlige del af Anatolien. Byen ligger på den nordvestlige søbred til søen Van. Van søen er lavet af en vulkan, da lavaen stoppede for søens naturlige udløb.

En by fuld af historie

Byen er et center for antikke civilisationer og har da også både været under Assyrien, Mederne, Sassanideriget, makedonere, Rom, Det Byzantinske rige, seldsjukkerne, Det Osmanniske rige og Tyrkiet. Byen blev voldsomt ødelagt under belejringen af Celaleddin Harzemsah i 1229 og derefter af et stort jordskælv. Ahlat er kendt for sine mange historiske gravstene fra Ahlatshah dynastiet, der var et armensk dynasti i det 11. og 12. århundrede. Der er mindst seks antikke gravområder i Ahlat, der viser byens historiske fortid.

Fortiden blandes med nutiden

Indbyggerne i det nuværende Ahlat mærker fortiden i deres dagligdag: kartofler ligger i mindst 4000 år gamle huler, børn får et par mønter ved at være guide for turister ved antikke babylonske gravsteder og beboerne holder øje med deres får, der græsser mellem osmanniske borgmurer. Alt dette sker for foden af den store, flotte Van sø.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: Dogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Ahlat i Tyrkiet

Nyhedsbrev