Dogubeyazit i Tyrkiet

Dogubeyazit i Tyrkiet

Dogubeyazit er en by i den helt østlige del af Tyrkiet grænsende op mod Iran. Byen er hyggelig og primært kurdisk.

365 rum

På den ene side af Dogubeyazit ligger Ishak Pasa-paladset der både er en fæstning, et palads og en moske og oser af 1001 nats eventyr stemning. Paladset blev bygget mellem 1685 og 1784 og var altså næsten 100 år undervejs. Paladset har da også arkitektur fra både armeniernes, georgiernes, osmannernes, persernes og seldsjukkernes stilarter. Oprindeligt havde paladset et rum for hver dag i året! For foden af paladset står resterne af byen Eski Bayazit, en urartæisk by der blomstrede i år 1000.

Mt. Ararat

Mt. Ararat, der er Tyrkiets højeste bjerg på 5137 meter, ligger tæt på Dogubeyazit. Tyrkiets højeste bjerg menes at være det sted, Noah fandt land under oversvømmelsen. Rester fra arken er dog aldrig blevet fundet, men der ledes stadig.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatErzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Dogubeyazit i Tyrkiet

Nyhedsbrev